21 May 2009

Cerita hari ini...!

Assalamualaikum..cerita hari ini..

Pagi : Nabila dah bangun pukul 5 pagi..pasal haus nak susu..Al maklumlah..anak dara aku ni membuta dari pukul 9.00 mlm..sampai kul 5 pagi baru bangun.Punyalah lama..Dan ibu dia..hehe..sedap la tido tak bangun2 jugak..Nak gi keje tadi sempat la amik gambar dengan Nabila..hehe..Mak aku cakap..kalau Nabila 'sihat'..mesti dah berlari nak ikut aku gi keje..hehe..takpe..ni lum masa dia lagi..tengok la esok2..





muka baru bangun tido! Apsal masam tah muka tu!


Petang : Balik jer keje..tgk Nabila tgh tido.dalam buaian dia..Tak lama lepas tu..tiba-tiba nangis tak henti2..apsal aku pun tak tau..pujuk punya pujuk..tak jalan jugak..nangis dia bukan mcm biasa..mcm marahkan sesuatu..emm..tunjuk protes ke apa si Nabila ni..!Aku pun mandikan dia..mulanya aku ngan Nabila dok lepak2 kat depan umah..emm..kejap jer dia diam..pastu nangis balik..Sawan menyerang ker? Adus..pening aku nih! Aku bawak dia masuk bilik..main2 dengan dia..baru diam..ooo..nak ajak main rupanya..huhu..sori la Nabila..ibu tak paham..huhu..



Malam : ni masa aku tengah masukkan entry ni..Nabila masih lagi tak tido..jam dah 10.30 ni..Kalau ibu dia tak tido..alamatnya tak tido lah dia..eh..japlah..aku nak tidokan Nabila..


Dah tido dah..tadi ngamuk2 lagi..puas pujuk..nak rocker chair gak..pastu tepuk2..dah lena aku angkat bawak naik atas katil..muka letih sampai tangan terangkat2..hehe

Sambung balik...

Tadi ayah Nabila ada tepon.Dia kata nak beli Bio Aura Hi Tech Water System.Nak beli kat kawan dia..Tanya pendapat aku dulu..Sebab semuanya untuk Nabila jugak..Tapi mulanya aku pun pikir gak..Macamana Nabila nak guna?Abg nak pasang kat Rawang..anak dia dok kat Gombak..huh..camner tu..pikir punya pikir..Abg kata " Abg masukkan air dia kat dlm botol.Pastu bawak ke Gombak.." Emm..ada gak bernas idea abg ni..emm..takpe..cuba dulu..pasal Abg kata air ni ada kaitan dengan oksigen..

Ni antara keberkesanan dia..emm.tak taulah betul ker idak..!


1) Menghasilkan komponen bersifat Nano dan kandungan oksigen yang tinggi, menggalakkan pertumbuhan sel-sel badan yang sihat


2) Kandungan bio-tenaga yang berganda, meningkatkan keaktifan sel-sel tubuh badan


3) Molekul-molekul yang bersaiz nano menambahkan lagi keberkesanan penyerapan nutrien


4)Membekalkan kekayaan bahan-bahan mineral dan nutrien untuk keperluan kesihatan tubuh


5) Sistem penapisan air yang lebih efektif menghapuskan unsur-unsur toksin, bakteria, klorin dan logam berat supaya air selamat diminum


6) Menghilang bau yang tidak menyenangkan, menjadikan air lebih sedap diminum


7)Kualiti air bertenaga meningkatkan metabolisme, melancarkan sistem peredaran darah dan memperkuatkan sistem imunisasi badan


8) Nilai pH yang cenderung kepada beralkali setara dengan keperluan badan. Amalan minum air Bio Aura dapat memberikan kesan terapi terhadap susuk badan yang berasid


9) Menjamin kecantikan dan kehalusan kulit serta kesegaran makanan

Emm..aku tak kisah..janji segalanya untuk Nabila..hehe..!Tapi kalau kawan2 nak komen pasal BioAura ni ok gak..nak tau la kalau ada sesapa penah guna ker.. :)

12 comments:

naurah makwa said...

mmg baguun..air yang ada oksigen, kalau minm, tak cepat ngantuk bagi kita yang kejerr 8 jam nih..untuk nabila pun elok gak

oMMy fiRuz said...

bagus gak idea tu..lgpun air paip skrg pun bknnye bersih sgt..yg penting nabila shat..duit bole cari kan?..tengok nabila nampak akim..huhu

suealeen said...

nak cuba aerobic oxygen tak? produk elken...

zh-ena said...

try la maner tau akan nampak hasilnyer..

SyahNur said...

kat umah kami da pasang bio-aura water filter ni since last year lg.. ni pun da lmbt sbb hubby kate anak2 x elok minum air x ditapis, lagipun time tu kite tgh pregnant, so lebih baik pasang terus.. so far, kitorg the whole family termasuk ipar duai semua pasang water filter kt rumah... org kata bagus.. wallahualam.. insyaallah, bagus la hendaknya..

MaMaQaYPo FaMiLy said...

TIDUR pun nampak COMEY!! hehehe... CUTE aaa NABILAH!! Maaf MaMa lama x singgah... agak keBIZIan 2/3 menjak ni...

MAMAHUMAIRA said...

Walaumcmane pn nabila masam ttp comei...itulah satu-satunye pengarang jantung hati ibu nabila kan...moga nabila dpt mbsr mjd anak yg riang & sihat..insyaallah akak sentiasa doakan ..amin.

Liana said...

Noina,
Terpulang pada noina dan hubby...Jika rasa ia adalah yang terbaik teruskan. Tp, ada benarnya...kanak2 bagus minum air yang bertapis nie. Ye lah tengok sekarang nie...sungai2 bukan cam zaman2 dulu lagi! Walaupun dah lalui pelbagai saringan dan penyuringan sebelum kita semua dapat bekalan, tp still tak bersih gak! So, ini 1 jalan untuk beri yang terbaik untuk anak.

ai said...

ELOK GAK TU..CUBA JELAH DULU KAN.KITA NI MMG SELALU NK CARIK JALAN YG TERBAIK UTK ANAK2..INSYAALLAH..

~DAH ALANG2 PASANG BENDA TU KT RAWANG, LEH LA AKU TOMPANG TADAH AIR TU SKALI..DAH DEKAT NGAN AKU TU. KEH KEH :P

Noina said...

naurah : tu ah..semua nya pun untuk Nabila..pastu leh la yang lain menumpang skali..hehe..

Ommy firus : tu ah..agaknya kawan2 abg yang bagi idea kot..ina tak terpikir pun..pasal tiap2 ari dok tgk iklan dia..tapi tak cadang pun nak beli..pasal tak tau function dia..bila surf internet smlm..baru tau..hehe

suealeen : apa tu yek..?

zh-ena : tu ah..mana tau ok ker kan..

Syahnur : tu kira tak terlambat lagi..ina kira dah terlambat pasang..klu dari dulu pasang mesti ok..

Mamaqaypo : hehe..terima kasih mama..Nabila control ayu bila tido..hehe..takpe..lagi pun ina pun dah lama tak update apa2 dlm blog ni..

MamaHumaira : Amin..Nabila pun doakan supaya kakak Humaira cepat2 sembuh..nanti leh ajar Nabila ABC..

Liana : tu ah..nak try..mana tau betul ke..lagipun air dia beralkali..kl yang ECPI tu berasid airnya..pasal badan kita kan berasid..nak neutral kan elok yang beralkali..harap2 ok la

Ai : boleh apa salahnya..hehe..tapi kena charge la..takpun kena tarik wayar air umah akak..hehe.!

Ibu Aqil-Aqilah said...

Bagus2 air tu insyaallah bersih dari air paip kat umah kita tu.. minum byk pun x terasa sebu perut ni.. coz molekul2 yg halus.. cewah.. Tokey Bio Aura la katakan.. he.he

Noina said...

Ibu Aqil-Aqilah : yeke..hehe..abg kata pun air dia rasa lain jer dr kita minum biasa..hehe..dah slamat pasang dah kat umah..

Featured Post

Kronologi Kisah Yasmin Nabilah..

Assalamualaikum.. Lama betul nak menaip satu-satu entry.. Maaf la yek.. memang tak berkesempatan. Sekarang memang tengah busy nak final...