10 June 2009

Nabila di hujung minggu..dan ragam masa fisioterapi..

Assalamualaikum..dah masuk hari Khamis.baru terhegeh nak cerita tentang Ahad lepas..huhu.Sebenarnya internet umah mak ni 'mengong' sket 2-3 ari ni..Kat opis lak mmg sah kena block punya..tensen aku..! Makanya terpaksa la update lambat sket..

Sebenarnya takde menda pun nak cerita untuk Ahad lepas..cuma Aku, Abg dan Nabila gi jenjalan kat Midvalley..Mulanya memang tak rancang nak ke mana.Pasal aritu keluarga bakal suami Maksu datang umah Wan aku..so semua dikehendaki datang ke sana la..Ingatkan dorang datang tengahari..rupanya datang petang..Jadik aku pun mengambil keputusan untuk membuang masa kat Midvalley..

Mula-mula tak nak beli apa-apa..(ceh konon)..Lastnya aku ajak abg gi Robinson kat The Garden..haha..eleh..tak nak shopping konon..Lastnya..hehe..amik gak barang-barang untuk Nabila..Beli botol susu baru,mainan,buku,dan tak tahan sekali..aku leh nak beli lagi Bumbo..huhu..Sampai dok termenung nak beli ke tidak..mmg membazir tul ibu Nabila ni..Dan yang ada kat umah tu..aku nak letak kat Rawang..Takde la aku dok berangkut benda alah tu kesana kemari..Tapi terpaksa bayar balik kat ayah Nabila..sebagai denda..huhu..siannya ibu..Takpelah..janji hati aku puas..!(degil tul ibu Nabila nih).

Sempat gak sambar baju..hehe..banyaknyer shopping..baju Nabila..selai je..hehe..Abis kopak duit ayah Nabila..hehe..

Pastu dok makan kat Mc D. Nabila mulanya tido..tah camner leh terbangun lak..Dan ibu terus angkat dia letak kat kerusi sebelah ibu..ceh..diam je Nabila..konon-konon cam dah dewasa la tuh..hehe..ni ha gambar di budak nomel ni kat Mc D..Layann....


* ayah Nabila cakap kena tunjuk bekas french fries tu..nak tunjuk bukti kononnya kat Mc D..hehe..apa daa...! Nabila kena sandarkan badan dengan bantal pasal tak tegak lagi..huhu..

*acik ita..Nabila pakai sepit yang acik ita bagi tu..comel tak Nabila?hehe..



.



Ok..ni cerita tentang Nabila ke sesi fisioterapinya..huh..sangat mencabar keimanan aku..mana taknya..aku suh dia tido mulanya kat umah..sebelum nak gi tuh..Tah camner..mata Nabila ni mmg segar bugar lak time tu..Makanya..nak sampai kat hospital..tgk mata dia dah nak layu..Aduh..ni mesti nak tido nih.Ayah Nabila pulak sampai lambat..Kad appointment lak kat dia..lama gak aku menunggu..dan akhirnya ayah Nabila muncul..

Masuk ke gym..Puan Suhana tengah buat apa tah kat ruang gym dewasa..Aku lak..terus masuk ke bahagian kanak-kanak..Tiba-tiba dia masuk..terkejut tengok aku dah ada..Pastu bising la Puan Suhana..Aku lambat datang..hehe..tu ah ayah Nabila ni..Kalau ibu yang pegang kad tu mesti dah cepat dah..

Dan sesi terapi bermula..Kebetulan ada 2 orang kanak-kanak yang hampir sebaya dengan Nabila pun datang untuk terapi jugak..hehe..meriah pulak..slalu klu aku datang.mesti sorang-sorang je..Pasal dorang tak nak ramai-ramai kalau sekali sesi..Pasal takut Puan Suhana tak terlayan lak.Dan Nabila mula merengek-rengek..

Dah mula lah tuh..dapat buat sikit jer..yang selebihnya tak dapat nak buat sangat pasal nangis je nak tido..huhu..Dan akhirnya..Puan Suhana 'ikat' Nabila kat sini..



Marah betul Nabila..ni dah kira tahap maksimum la 'temper' dia..huhu..Ibu ngan Ayah gak yang kena..cian anak ibu..Nabila nak baik ke idak nih..kenalah buat sayang..kalau tak camner nak baik..

Selesai semua..(tu pun masih nangis lagi tu..marahkan aku)..Aku dan abg pun gerak balik umah..Tapi cam biasalah..takde makna nak diam punya..Kalau dah start nangis..mampus nak pujuk balik..merajuk dia..tak ingat2..Sepanjang jalan dari Sg.Buloh ke rumah mak..Nabila bantai menangis sekuat-kuat hati dia..mana nak berenti ni..alamak..bukan senang nak berenti2 ni..tau la jalan kat Sg.Buloh ni..Dan lastnya..Nabila diam bila dah sampai umah..aduh..sian anak aku..sori la Nabila..tak leh nak berenti la..terpaksa ibu pujuk 'ala-ala kadar' je..kang terbabas kete kang..susah lak..

Apapun.mmg mencabar gak keimanan nih..maunya tgh drive si Nabila bantai menangis..huhu..tragis..tragis..!

* arini (Rabu) aku ke OCC therapy pulak..hehe..bangga nya aku..Therapist Nabila (Puan Sally) puji Nabila suka minum air kosong..Pasal tu kulit dia halus..bibir merah tak kering dan kulit sentiasa lembap..hehe..kembang mokcik..!

11 comments:

zh-ena said...

klu ina drive sorang sambil tu bawak nabila n nabila nangis mesti lg ssh nak handle kan..

heheheh siap ader gambo bukti g mc'd lg tu..geram tgk nabila..kiss utk nabila mmuahhhh

MaMa aYiN_FaSHa said...

Ala tomeynyer dia...pakai cepit tue...
Cian nabila..tahan yer sayang..Mama nabila nk buat yg terbaik utk nabila tue...

Nur Syazwani Mustafa said...

nabila pakai sepit apa pon comei tauu....tp nabila nmpk susut skit la.....tp still manisss nabila cyg ni....mmuaahh

oMMy fiRuz said...

bkn kate nabila yg kecik je yg ngamuk..si akim yg bujang tu pun kalau x dpt ape yg dihajatinye mmg sekuat2 ati die berteriak x kira tmpt..nak pujuk mmg x jalan..tunjuk perasaan la konon2nye..at last terpaksa gak ommy serender..huhuhuh

~Puteri-Nuur~ said...

anak dara Ina cun la :D

SyahNur said...

kelakar la siap letak kotak french fries kosong lg depan nabila..
ala.. siannye nabila kene 'buli' time teraphy.. kuat merajuk jugak nabila ni yerk! hehe... tpp mmg comel la gmbr dia mengamuk tu..

ita zakaria said...

dah same jer muke nabila dgn sarra bile pakai sepet tuh. hehe...ummi ade beli lagik sepet baru nabila..

sarra pun pernah diri kat kusi cam nabila tuh. mase tuh die tido, bile terjaga jer...meraung2! x suke agaknye...gerun kot. hehe...rindu lah kat nabila nih...

Noina said...

zh-ena : tu ah..ayah dia la yang amik tu..ibu dia tgh sibuk bedal burger..hahaha!

Mama Ayin_fasha : sepit hadiah acik ita.. hehe..sama macam sarra..Rambut lebat sangat..

Wani : hehe..em..tu ah acik wani..dah bagi makan nasi 3 kali pun susut gak..huhu..

ommy firus : tu ah..ni terpaksa tahan la ni..klu tak awal2 dah serender dah...

Puteri_nuur : hehe.ala..anak bujang Put pun hensem..hehe..ciut je muka Idris..geram acik tgk dia..

Syahnur : Ayah dia la..letak kotak tu..mmg kuat mengamuk budak nih..garang cam ibu dia..hahaha!

ita : hehe..kata kembar..!mesti la sama..hehe..terima kasih acik ita..macam2 acik ita bagi kat Nabila..hehe..kerusi tu saje je ibu dia letak kat situ..asyik nak bangun je dari stoller..tu yang dudukkan dia kat situ..risau gak takut tersembam..nasib baik dok diam..hehehe..

Jiey^Mien said...

Kalo Ian, nak bg minum air putih macam nak diajak berperang.. :P

Noina said...

Jiey : hehe..ina kena bagi..klu tak mak bising..huhu!

Mrs. Adz said...

cantiknye nabila kat mcd tu..cute sangat. geram la auntie nengok..nabila jgn nangis-nangis ye..good girl kena baik-baik..

Featured Post

Kronologi Kisah Yasmin Nabilah..

Assalamualaikum.. Lama betul nak menaip satu-satu entry.. Maaf la yek.. memang tak berkesempatan. Sekarang memang tengah busy nak final...