19 July 2009

Cuti sepanjang minggu ini..


Assalamualaikum..seperti yang aku katakan pada entry lepas, Aku, Abg dan Nabila pulang ke Ipoh. Sebelum pulang ke kampung, aku ke Gedangsa dulu. Kita cerita tentang Gedangsa dulu..

Kami sampai dalam pukul 9 pagi. Ramai betul. Minggu lepas mungkin ramai yang tak pergi. nasib baik la Nabila dah mula buat tolak tulang. Tolak tulang tu kena buat waktu pagi. Tak boleh buat petang. Jadi Kak Raw memanggil semua budak yang buat step tolak tulang. Dan giliran Nabila tiba jam 11.30 pagi.

Dan Kak Raw berpesan sebab kali pertama Nabila buat, jadi kemungkinan Nabila akan demam. Alamak, aku tak bawak ubat demam pulak. Abg kata takpe, nanti boleh gi klinik kat Ipoh kalau Nabila demam. Dikhuatiri panas dan demam, Kak Raw tak buat rawatan minda untuk Nabila. Tangan pun dibalut ringkas sahaja. Ok lah tu, janji balut.

Selesai semua kami pun terus gerak ke Ipoh. Owh..lupa aku nak cerita. Setibanya kami di rumah Kak Raw, Abg cuba parking kereta di tepi jalan. Sedar tak sedar dia undurkan kereta dan tiba-tiba bunyi sesuatu kat belakang. Makcik-makcik kat kedai makan dan terjerit-jerit. Rupanya abg terlanggar pili bomba. Nasib baik pili bomba tu tak pecah. Kete abg kemek sket..huhu..


Nabila dan ayah tengah tunggu nasi goreng masa malam Sabtu arituh...kemain seronok lagi dapat kuar anak dara aku nih..hehe..


Sampai di Ipoh, kami berehat sebentar, dan kemudia kami ke Jusco Ipoh. Sebab handphone aku ada masalah sket dengan line Maxis. Bil dah bayar tapi masih tak boleh guna hp. Tertunggak punya pasal..hehehe..

Selesai di Maxis, kami jalan-jalan di dalam Jusco. Aku terlupa membawa pampers dari rumah dan sudahnya terpaksa membeli pampers baru. Nasib baik ada spare satu pampers dalam beg. Dan Abg membeli Pediasure perisa coklat untuk Nabila. Saja sebab kesian kat Nabila. Jemu ngan perisa vanila sahaja.Nabila pun sama cam ibu dia jugak..suka coklat..hehehe..

sepanjang jalan, tido aje dalam stroller.Padahal masa kat umah mak mertua aku tadi, sempat lagi nangis-nangis nak suh ajak keluar umah..hehe..



Dan malamnya,selepas makan malam, badan Nabila tiba-tiba hangat. Abg terus beli cool fever untuk Nabila..Tapi satu je perkara yang malam tadi Nabila buat..Tak tido malam..sampai kul 12 lebih baru tido..hehe..Itu pun aku tido dulu baru dia tido. Bila aku bukak mata tengok Nabila dah tido.huhu..






Dan tadi, kami pulang jam 4 petang. Selamat tiba di Rawang jam 6.30 petang.Alhamdulillah..ni ada sikit gambar2 Nabila..hehe..



5 comments:

ita zakaria said...

comel lah ank ummi nih..dah tolak tulang yer. sarra mggu depan. kenelah abi die bgn pagi! hehe...nabila sehat dah? senyum jer die dapat jalan, sarra tak gi jalan pon, abi die x sehat...ummi pun tgh sengau2 nih...hehe!

**nabila pakai baju ummi bagi yer. cantek lah die...pakai ape pun cantek!

faizal said...

amboi... cepat tul update blog ye.. mmg seronok tngk gambar2 Nabila tu.. comel sungguh.. hmm nak kasi tau kakak irfan pun nama Nabila gak.. irfan kena gi hospital t.intan selasa ni.. chec mata nye.. ari tu check telinga kt ipoh dah pass.. alhamdulillah ok.. 28 fisio 29 ot kat slim river.. bulan ni ayah ngan ibu irfan cuti jee..

Noina said...

ita : hehe..boleh la gi sekali nanti ka..Lama tul ibu tak jumpa sarra..nak tgk gigi dia yang nak tumbuh tuh..hehe..hurm..Nabila nih klu jalan mmg begitu..kemain suke lagi..Cam Sarra gak..bila la kita nak kuar sesama yek.lama tul tak gi jenjalan sesama..hehe..

Faizal : hehe..biasa je..masa tgh terinagt baik tulis..hehe..yeke..nama saya..ala nama Nabila kan glamour apa..hurmm..ayah Nabila amik nama Nabila sebab dia suka dengan cerita Ibu Arini tuh..cerita apa tah nama dia..hurm..suka beno ngan watak Nabila..sampai nama anak pun nak letak nama Nabila..hehe..ooo yeke..Alhamdulillah..Nabila pun follow up mata bulan 2 tahun depan..lama lagi tuh..hehe..takpe..cuti demi anak kan..:) kem salam peluk cium untuk irfan yek..muahhh...

kakcikseroja said...

comelnya Nabila... macam nak cubit2 sayang pipi dia.. bila Nabila senyum, laaaaagiiiiiiiii cute :)

Noina said...

kakcikseroja : hehe..cubit la..nabila dah slalu kena cubit ngan auntie2 dlm blog ni...hehe..

Featured Post

Kronologi Kisah Yasmin Nabilah..

Assalamualaikum.. Lama betul nak menaip satu-satu entry.. Maaf la yek.. memang tak berkesempatan. Sekarang memang tengah busy nak final...