23 September 2009

Wajah-Wajah di Hari Raya..

Alhamdulillah..Kami selamat sampai ke Rawang petang semalam. Bertolak dari Ipoh tengahari dan singgah sebentar ke rumah untuk letak beg dulu. Sebabnya nak amik barang-barang di rumah mak di Gombak pula selepas itu.

Di kampung abg memang meriah dengan suasana hari raya..terutama bersama mak ayah mertua..dan adik-adik..Tahun ni..lengkap semua adik beradik ada di rumah..tidak seperti tahun-tahun lepas..raya cuma ada adik yang ke 3 dan ke 4, disebabkan adik yang ke 2 dan ke 3 masing-masing masih lagi belajar..Yang ke 2 di U.K dan yang ke 3 di Bintulu.

Dan banyak perkara-perkara menarik sepanjang beraya di Bota..makan beramai-ramai..beraya..memang meriah..tak lupa juga di rumah makcik abg di Ipoh..sangat-sangat meriah dengan telatah anak-anak buah dan sepupu-sepupu yang ramai..

Ada juga rumah yang tak dapat kami kunjungi seperti di sebelah ayah mertua aku..tak berkesempatan nak berjumpa sebab terpaksa pulang awal..Abg dah mula keje hari ini. Memang tak best!..Kalau tak, boleh duduk lama lagi di Ipoh. Yelah bukan selalu dapat duduk lama kat rumah mak mertua..Pulak tu kesian kat mak ngan adik-adik..tak puas bermain dengan Nabila.. Apa nak di buatkan..abg sibuk nak keje..huhu..

Apapun..layanlah gambar-gambar Nabila ni yek..hehe..

Inilah family abg a.k.a family mertua aku..hurmm..baru lengkap..semua ada..Thanks yek mak ngan adik2..sanggup cari baju warna ungu semata-mata nak sama ngan baju Nabila.. :)


Ni on the way nak balik Ipoh..Abg agak mengantuk malam tu sebab siangnya sibuk tolong aku memasak di dapur. Amik adik di KLIA dulu..dan terus gerak ke Ipoh..



Wajah-wajah di raya pertama

Wajah-wajah di raya kedua

12 comments:

ibuayu said...

comelnya nabila pakai baju kurung
purple ...

Noina said...

ibuayu : hehe..muka putih..semua kaler masuk..

Rofaizal Jaafar said...

Seronok nyer beraya kt kg.. Ye la dpt kumpul adik beradik... Kalau anak buah ramai tambah meriah la lagi kan.. Ermm comel Nabila ngan baju kurung purple tu.. Irfan lak pakai baju melayu warna kuning.. Tapi tak best sangat raya tahun ni.. Ibu kena kerja 6 pg sampai 6 ptg masa raya pertama huhu..

P/S Bila nak wat open house?.. Jemput2 la kami ye..

Noina said...

Faizal: huhu..tak bestnya..Ina dulu penah gak rasa keje time raya..cam nak nagis woo..huhu..masa keje kat KTM dulu..pergh..sakit jer jiwa tgk org sibuk gi beraya..uwaaaa!

Open house..huhu..Insyaallah..alah..tak yah tunggu open la..umah ni mmg sentiasa open je untuk semua dtg..hehe..

lily azliyana @ mama zara said...

Salam hari raya utk nabila n keluarga yek..cumei sgt nabila dgn baju kurungnya..=D

akuoku.blogspot said...

selamat hari raya maaf zahir batin. kami berbaju biru sedondon fasyen kain kita hampir sama cuma kaler je berbeza... nak jumpa nabila nak bagi duit raya.

Jiey^Mien said...

Meriahnya raya Nabila.. Keluarga purple lagi..
Ian tahun ni keluarga orange.. =)

zh-ena said...

selamat hari raya utk ina sekeluarga..
sungguh meriah sambutan raya family ina..

LYaFRINA said...

OLOLOLOLOOOO.... KIUTNYER NABILA DGN BAJU PURPLENYER... KAK BLH X SEND ADD AKAK KAT EMAIL LYA.... :

lya_afrina@yahoo.com

Noina said...

Lily : Selamat Hari raya Lily..hehe..model baju kurung..jadi mangsa fesyen ibu dia..haha

AkuOKU : salam kak..hehe..yeke..nanti masukkanla gambar kakak ngan adik dlm blog.teringin nak tgk :)

Jiey : hehe..tu ah..tak tau nak pilih kaler apa..ayah dia bukan semua kaler leh match..padahal 2 tahun lepas buat purplr gak..huhu..minat purple nih!

zh-ena : Selamat hari Raya ena..hehe..hurmm..bolehlah..abg la..keje dah raya ke 4..busan la..huhu..

lyaFrina: hehe..biasa jer..biasalah budak kecik pakai baju kurung kan..mesti semua geram..hehe..mangsa fesyen ibu dia..haha!

Mea Myra said...

Nabila sgt comel!!!!.. nk pula berbaju kurung.. hehehe nanti bila2 bleh ajak mama jumpa ngan aunty & zara k.. =) take care darling

ita zakaria said...

nabila raye sakan yerk. beshnyer tgk gambar raye nabila byk. gamabr sarra x byk sgt, sebab kamera cap ayam ummi die tuh kene susu sarra lah...tak leh on 2 hari..haha! sebaik sekarang dah okeh. tuh yg xder snap gambar rayer tuh...

nabila nanti dtg umah ummi yer...

Featured Post

Kronologi Kisah Yasmin Nabilah..

Assalamualaikum.. Lama betul nak menaip satu-satu entry.. Maaf la yek.. memang tak berkesempatan. Sekarang memang tengah busy nak final...