28 October 2009

Nabila demam kena cucuk!

Malam tadi..aku ke klinik. Nabila tak demam..cuma nak lengkapkan imunisasi Nabila..

Pelik lah..Ita ada cerita kat aku yang Sarra di tawarkan untuk suntikan chicken pox..suntikan diambil ketika umur 1 tahun 3 bulan. Bila aku tanya balik kat Dr. dia kata tak perlu lagi..masa umur 2 tahun lebih baru amik..hurm..pelik sungguh..Pulak tu bleh la tunggu2 umur pulak..

Untuk pengetahuan semua..aku mmg tak pernah bawak Nabila check up di klinik kerajaan. Sebab apa?

1. Beratur punya lama..panjang..Sure Nabila bosan punya..

2. Pasal dah bawak check up kat Pediatrik Sg. Buloh..So malas nak buang masa kat klinik kerajaan. Sure ckp benda yang sama. Bosan.. kalau ckp benda-benda ynag boleh naikkan semangat kita tak pe gak..Ni sibuk tanya "Napa ngan Nabila?" . Asyik-asyik soalan sama jer..

3. Rasanya lebih merumitkan..Aku penah tengok dulu masa aku check up ngandung Nabila dulu..huh!..sian kat budak2..dah la bosan..prosesnya pulak lama..!timbang la..pastu tunggu lagi..pastu masuk bilik la..borak2 ngan nurse..pastu klu ada masalah baru jumpe Dr..hurm..prosedur yang lambat..!

Hish..ni kondem klinik kerajaan aku nih..! Bukan apa..kdg2 perlu gak ada perubahan..Tapi tak tau lah ada perubahan ke idak..setahun dah aku tak gi klinik kerajaan..huhu..

Tapi ni Nabila dah ok sket..Pagi tadi mak kata dia demam..ni tadi hangat balik badan dia..aku terus bagi ubat b**t** kat dia.. hurmm..harap2 ok lah esok..

9 comments:

Jiey Mien said...

Harap2 Nabila comel cepat baik yea..
Ian pun da inject yg utk chicken pox tu..
Kata doktor better avoid then cure..
Buat kat Pantai Med Centre

Rofaizal Jaafar said...

Betoi2.. Klinik kerajaan la ni sungguh tak bagus layanan nye.. Macam2 aku dengar yg tak elok pasai depa.. Tah la bila nak berubah diorang nih.. Pada yg mampu boleh la ke swasta kan.. Tp sian pada orang2 yg susah tu.. Terpaksa dapat layanan yg gred keberapa ratus tah.. Kena wat report kat Kementerian nih.. Geram sungguh aku..

Liana said...

Semoga NAbila cepat sembuh yer... Husna Sabtu ni baru nak bawa cucuk setahun setengah tu! hehehe...

ieda said...

noina..klinik kerajaan mmg lambat.takleh nk wat ape dah.patient ramai.sebab tu nurse tgk dulu.kalau pas kt doc semua sekali jenuhla doc tu.mau sampai petang tak abis lg.
harap nabila cepat sembuh..sian dia.. kena cucuk.

LYaFRINA said...

biasa ah klu main dgn gov tu... kdg2 layanan dia tlalu truk sgt... tp still ade bberapa kerat y jln tjgungjwb dgn ikhlas... cam lya sndiri pun pernah bdepan dgn sorang doc y sgt2 truk... mmg tlalu sdih.. tp xpela.. bkn lya sorang y kna.. Sbb tu rela pergi kat private.. walaupun kuar duit sket.. aslkn hati puas.. n kesihatan penting drp DUIT... asya pun skarang kna campak.. lth gak layan peel dia y mkin mjadi.. harap nabila cpt baik dr demam..

Wanie said...

semoga cepat sembuh yer Nabila..
Betul gak kadang2 ada gak nurse kerajaan yg baik2 ati tapi still ada yg masam je cam tak suka sebab ramai dia nak kena layan..tapi tu kan keja dia..
senyum tu kan sedekah...

huda said...

cik nabila bon bon..bile nk dtg bagan datoh lak..

mamamiera said...

tu lah noina.. ape nk buat..
sume org tau camne servis spital kerajaan nih..
slow melow.. sorang je paling cpt mkn mase 1/2 jam.. dah lah org yg dtg ber lemon2.. nk g swasta plak kenalah poket $.. kesian kan kat org2 yg x ber $ / org susah..
papep0n,harap nabila cpt sembuh..

Noina said...

salam semua..alhamdulillah..Nabila dah sihat dah demam kena cucuk ni..ni dah demam lain plak yang berjangkit..huwaaa!..doakan dia lekas2 sembuh..(hurm..lambat update daaa)

Featured Post

Kronologi Kisah Yasmin Nabilah..

Assalamualaikum.. Lama betul nak menaip satu-satu entry.. Maaf la yek.. memang tak berkesempatan. Sekarang memang tengah busy nak final...