27 October 2009

Nabila merajuk..

Pagi tadi..entah kenapa..Nabila mengamuk..Pada mulanya, aku tersedar bila tgk Nabila mengeliat-ngeliat disebelah aku. Aku sambung tidur semula..Mungkin haus agaknya..dia cuba untuk mintak susu..Aku pun kejutkan abg..minta tolong buatkan susu sementara aku gi mandi dulu dan bersiap-siap..

Dan seperti biasalah..Ayah Nabila agak malas-malas untuk bangun..Bila Nabila dah terpekik..suara aku pun dah menekan sket..baru nak bangun..Buat susunya bukan main lama lagi..Sudahnya anak tu dah merajuk..Apa lagi..membebel la aku pepagi buta tuh..huhu..

Puas gak memujuk..dari baring..ke duduk..dukung..hurmm..semua tak jalan..bagi susu pun tak nak minum dah..huhu..pening gak kepala..Sudahnya aku pun dah siap..Terus turun bawah..

Try lagi bagi susu..hurm..tak moh gak..sudahnya..jam dah 6.05..hurm..kena gerak jugak nih..takleh nak tunggu..kang lambat pulak..Letak je kat car seat..nangis..huwaaaa!..Jangan la nangis sayang..poning kepala ibu nih..camno nak buek!

Tak lama gerak..Nabila diam..tengok rupanya dah tidur..ala siannya..rupanya terkejut..nak tido balik..

Yelah..malam tadi rasanya kul 11.30 aku dah bawak dia naik atas..padam lampu..suh dia tido sendiri..hurm..sampai la ayah dia siap basuh kain..Nabila still lagi tak tido..Ibu dia dah belayar dah..hehe..Abg kejutkan aku..hurm..anak tak tido lagi..Jam dah pukul 1..Puas gak suh Nabila tido balik..akhirnya entah jam berapa dia lelap gak..hehe..

tido ngan salah satu bear-bear ibu dulu..hehe..abis dah semua bear aku bagi kat Nabila..hurm..teringin nak belikan Nabila set Barbie..siap ada umah lagi..tapi rasa cam rugi.. Nabila tak pandai main lagi..baik beli mainan lain..huhu..

5 comments:

Jiey Mien said...

Sama ngan ian ni
kaki majuk
:P

Wanie said...

ooo...Nabila dah pandai merajuk ekkk..dia tak suka tunggu lama2 la tuh...hehheh

LYaFRINA said...

olooo kcian nabila... kdang2 budak peel ni mmg la ade sbb kan... kalu x sakit, dia lapar, ngantuk @ ape2 jer.. Tp yer la... kdng2 mmg kt x dpt mmahami kerenah ank kita kn... Tp itu la... kt kan la bsabar walaupun kdg2 tak ttahan sgt..sbb tu la besar ganjaran kepada seorang y bgelar IBU.. Lya pun ade sesuatu nak bg pd Nabila.. Nanti sampai la tu... Syg sgt NABILA.. Hrp nabila N asya akn jd bestfriend.. tringin nak bwk asya jumpa nabila.. i'syallah,,coming soon..

zali azali said...

teringin nak tengok aiman tido sendiri mcm nabila...huhuhuuh....nabila klu tido comel betui...

Noina said...

Jiey : tu ah..hurm..susah tul nak pujuk..dah pandai dah.. :)

Wanie : tu ah wanie..geram pun ada gak kat ayah dia..dah tau anak tu tak leh nak sabo..huhu..

LyaFrina : tu ah..suah nak paham kdg2..huhu..Lya nak bagi apa?ala..tak yah susah2 la..boleh..kita set la temujanji..Insyaallah..boleh la jumpe.. :)

Zali : huhu..kejap je zali..ni dah start nak guna rocker balik..huhu..

Featured Post

Kronologi Kisah Yasmin Nabilah..

Assalamualaikum.. Lama betul nak menaip satu-satu entry.. Maaf la yek.. memang tak berkesempatan. Sekarang memang tengah busy nak final...