12 October 2009

Selesa Beach Resort & sayang nak tinggal Nabila lagi..

Entry lepas, aku ada cerita yang aku bekerja hujung minggu lepas.Hurm..so far alhamdulillah..semua berjalan dengan lancar. Penatnya usah kira. Pada mulanya agak sukar untuk aku menumpang kereta jabatan..dan akhirnya aku meng'offer' diri pada ketua seksyen aku untuk drive sendiri ke PD.

Memang sedia maklum sajalah..hari Jumaat..Jalan di Sg. Besi jem teruk..Aku bertolak dari Arkib Negara sekitar jam 5.45 petang dan tiba di resort jam 8.30 malam..Aduhai..macam dari KL ke Ipoh lagaknya..penatnya hanya tuhan sahaja yang tahu..sampai sahaja dah kena uruskan peserta bengkel..

Malas nak cerita tentang bengkel..kawan-kawan..layankan aje gambar ni yek..

dah abis dah gambar..hehe..

Semalam, sewaktu drive pulang ke KL,aku berangan-angan.Rindu aku pada Nabila dah membuak-buak..yelah..dah 3 hari aku tak jumpe dia..rindu sangat2..sampai dalam kereta..nak hilangkan rasa bosan..macam terbayang-bayang Nabila ada kat sebelah aku..Pastu aku sebut.. Nabila..Nabila..huhu..Dah angau dah aku nih..huhu..Pastu tersenyum sendiri..Tau plak malu..hehe..Nasib baik takde sapa tumpang balik dengan aku..klu tak ada la yang kata aku nih dah gila..hahaha!

Dah sampai je umah..tak kira apa dah..terus terkam Nabila..geram betul..asyik peluk dan cium je..Nabila pun mulanya cam pelik je..tapi bila dah dengar suara aku..terus dia senyum-senyum..rasa nak menitik air mata ni..rindukan dia sangat-sangat..

Aku nak balik Rawang petang tu gak..pasal memikirkan baju banyak nak kena basuh..esok kena keja plak..huhu..Tapi tak dapat nak balik pasal kete aku adik aku pakai..dalam kete tu plak ada car seat..hurm..camner nak balik..takkan nak suh Nabila baring plak..kang jatuh..naya je..

Mak cakap..Nabila tak yah balik la..tinggal je..biar aku yang balik..huhu..TAK MAU!..dah la tinggalkan Nabila 3 hari..ni nak tinggalkan dia lagi sehari..huhu..nak nangis gak bila mak cakap camtuh..huhu..sudahnya telefon abg, kata tak dapat balik. nasib baik Abg tak kisah..huhu..sori yek Abg..kat abg pun Ibu rindu gak..tu pasal nak balik jugak Rawang..tapi terpaksa pilih salah satu..huhu..dan sudahnya tidur lah aku di Gombak malam tadi..

hurm..rasanya klu ada kerja luar lagi..tak taulah camner..ni kejap pun tak tahan rindu..lagi plak nanti nak gi Induksi ke hapa nanti..nak tinggal Nabila lama-lama..TAK SANGGUP MAKCIK!

4 comments:

Jiey^Mien said...

Huhuhu..
Tatau la camne kalo nk tggl Ian gi kursus nnt..
Act, Jiey pun ada gak nk gi kursus bln 11 ni..
Seb baik kat KL jer..
Nampak gayanya, upgrade bilik and angkut Ian skali la..
=)

Rofaizal Jaafar said...

Kata org dulu2.. Kalau sayang tinggal2 kan.. Hehe.. Tak leh tahan kan?..

kakcikseroja said...

Salam Ina..

Nabila sihat kan? Induksi tu mahu makan 3 minggu tau!

Noina said...

Jiey : huhu..tu ah..ina klu bleh nak je bawak..tapi camno..klu gi kursus je takpe..ni gi wat kojo..hehe..tak dapek la nak bawak Nabila..

Faizal : tu ah..sayang la..kata anak tu sorang je..windu tuh tinggalkan Nabila lama2..mau nak bverderai air mata ni ingatkan dia..dah serupa org sasau!

Kakcikseroja : tu ah..huhu..camne kak..ni baru kejap dah melelah dah airmata nih..huhu..

Featured Post

Kronologi Kisah Yasmin Nabilah..

Assalamualaikum.. Lama betul nak menaip satu-satu entry.. Maaf la yek.. memang tak berkesempatan. Sekarang memang tengah busy nak final...