22 March 2010

Lepaks-Lepaks @ Teratak Nabila..

Sabtu lepas..cadangnya ke Tapah. Berjumpa dengan Faizal & Kak Noni sambil-sambil untuk berbicang tentang hal kami ke Teluk Senangin 30 April nanti.

Namun dek kerna ramai yang tidak dapat join..dan kebetulan pula..Ida dan Aiman masih lagi belum sihat, maka tempat pun bertukar. Dan berkumpul di rumah kami.

Seronok..lebih-lebih lagi buat pertama kalinya rumah ini buat BBQ plak tu..Hehe.. Siap masak laksa lagi..Hasil air tangan Kak Noni.. :) Sedap..Klu bukak gerai depan umah ni sure laku.. :)

Dan kehadiran Jiey dan Alimin..serta Ian yang comel..menyerikan lagi teratak kami. Sungguh... Melihatkan Ian menangis melihat Nabila di dalam buai..buat hati aku ingin menangis dlm kegembiraan. Betul..Selama ini aku hanya membaca entry Jiey.Dan kali ini aku sendiri melihat reaksi Ian yang sangat-sangat peka melihat kawan-kawannya. Seronok bila melihat anak itu semakin cerdik dan bijak.. :) Alhamdulillah..

Dan tak lama selepas itu..Ita dan Farid tiba di teratak kami. Kesian Ita..Sangat-sangat keletihan..baru sahaja pulang dari Pahang.Dan atas jemputan kawan-kawan..terus ke rumah kami.. :) Thanks yek Ita..Sori tau susah-susahkan Ita. Hilang rindu kat Sarra.. :)

Namun masih tak lengkap tanpa kehadiran Put & Megat serta Zura & Shah.. Takpelah..nanti lepaks lagi..Next time masa besday Nabila k.. 24th April tau.. Jgn gi memana tarikh ni.. :)

Tak sabar pulak nak gi Teluk Senangin ni. Harap-harapnya cuaca baik dan segalanya berjalan dengan lancar.. Amin.. :)Kak Noni sedang masak laksa..sori la kak..dapurnyer kecik je..
Tiga jejaka sedang sibuk menyucuk daging ayam..BUAT SATE!..(jejaka ke?)
Aiman dan ubatnyer..cian Aiman..huhu..
Jiey sekeluarga..thanks yek..sudi dtg umah kami.. :)

7 comments:

zikachiCOOL said...

bila tgk entri2 akak kan, sya prasan nabila ngan sarra mcm kembar lah. ^^v

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

bestnya dapat berkumpul ramai2,kan?bila la akak nak sampai teratak nabila ni yer...hehe

Noina said...

zikachiCool: hehe..dik non..baru perasan ke..dah ramai dah cakap..mmg dorang kembar pun..lahir pun selang 4 hari je..hehe..

Kak Fiza; Hehe..boleh..nanti besday Nabila datang le.. :)

ita zakaria said...

kami terlepas sesi bergambar. datang time makan jer...sikit tak tolong ina semua prepare makan, dah le dtg tangan kosong. penat tuh tolak tepi... sebab hepi dapat berkumpul sekali lagik.

(ina, sorry tau pasal tak ikut ina arinih. esok farid MC lagik!!)

Noina said...

ita : ala..ita datang pun kira dah syukur sgt..seronok dapat kumpul ramai2..jumpe sarra..rindu btl kat dia.. :)

Eh..mana ada la ita..Zul buat drama sedih dlm kete tadi..tu pasal emo tuh.. plak tu dorang cam lembab je..sistem fail pun tak tersusun..tu yang sedih sgt tuh.. Ita jgn risau tau..bukan marah la..Ina paham..sian Farid pulak. Kang klu pegi lagi tensen..huhu..

Jiey^Mien said...

Syahdu tau dengar ayat Ina.. Bergenang air mata.. Alhamdulillah, Nabila pun ada perkembangannya juga.. Alimin pun cakap Nabila nampak lain, lebih alert kali ni.. Dah pandai nak tarik perhatian orang..
Alhamdulillah, rezeki Nabila..

Memang seronok tak hingat!! Tak sabar utk next gath.. Tgh pujuk Alimin gi TS ni, takpun carik driver sorang.. =)

Noina said...

Jiey : betul Jiey..Ina macam nak nangis tau bila tgk Ian menangis masa dia suruh Jiey angkat Nabila tuh.. Seronok sgt.. Yelah..Ina dah nampak hasil usaha Jiey.. ni yang buat mokcik bersungguh nih..Thanks Jiey..Jiey sumber inspirasi ina.. :)

Featured Post

Kronologi Kisah Yasmin Nabilah..

Assalamualaikum.. Lama betul nak menaip satu-satu entry.. Maaf la yek.. memang tak berkesempatan. Sekarang memang tengah busy nak final...