24 July 2011

Nabila berjalan....

Ya Allah..serius!! Saya gembira.. :)

?

Betul ke Nabila dah jalan?

???

hish..takkan lah kut?

:)

Saya pegang Nabila. Dan tiba-tiba kakinya melangkah. Satu persatu..dan makin lama makin cepat.
Saya jerit panggil Nabila.
Nabila ketawa..
Saya senyum..
Gembira sangat
Syukur kerana akhirnya Nabila melangkah berjalan.
Hati saya lega
Kerana apa yang saya impikan tercapai.....

....
...
..
.








Saya tersedar...rupanya saya mimpi. Saya ingatkan ianya benar-benar terjadi. Dan tiba-tiba hati saya sayu.

Lantas saya menjenguk ke dalam baby coat Nabila. Nyenyak tidurnya. Saya kembali berbaring. Mata saya sukar untuk lelap. Hati saya terasa masih berdebar keriangan. Adakah nanti itu akan terjadi bila Nabila sudah mulai berjalan?

Seringkali saya bermimpi sedemikian. Bukan saya saja, malah dan yang lain-lain juga pernah bermimpikan perkara yang sama. Adakah ianya akan menjadi realiti? Wallahualam..

Serius saya teruja di dalam mimpi tersebut. Mungkin saya terlalu mengimpikan perkara itu. Ya..mungkin juga..sehingga terbawa ke dalam mimpi.

Moga mimpi nan indah ini akan jadi kenyataan. Amin..

15 comments:

Umm Ummar said...

Salam ukhwah...saya first time drop here.

*huugs*

keep on du'a ya mommy, i understand ur feeling. tho my son's physical condition alhamdulillah okay but i can relate how much u want to see ur Nabila grow up like other normal kid. InshaAllaah, He will answer ur du'a soon.
*huuugs*

Azrine Razak said...

mudah-mudahan mimpi menjadi kenyataan...Aminn..

Mamanurin said...

insyallah ina, moga itu akan menjadi kenyataan.

EvisuKyme said...

jgn lah risau....mak sedara saya pun ada anak yg berumur 7thn kalau tak silap...panggilan iman...kalau tak salah saya baby tu dilahirkan dgn ada air di bahagian kepala...kerap sgt dah buat operation....tapi alhamdulillah dia baru je mula berjalan...dan dimasukkan ke kindergarten dekat dgn rumah...pada mulanye dia pun terbaring...nnt saya upload pic ye...

apapun ina,tabah tau.....insyaAllah...Allah itu maha mengetahui...

Zairosamri said...

sabau ye ina,sama2 kita berdoa agar nabila sentiasa sihat dan akan sentiasa memberikan petunjuk gembira buat ina....jgn putus harap ye....

ieda said...

moga jadi kenyataan dengan segera..amin..

AIN NAZRI said...

insyaAllah kak, Nabila akan berjalan satu hari nanti. Ain doakan Nabila cepat2 improve.

* HeeBum * said...

amin.. moga doa termkbul.. :)

Pnut said...

akak laju-laju mai baca ni tengok tajuk update blog, suspen je Ina ni.. akak ingatkan betul-betul..

Insya-Allah Ina, akak doakan moga mimpi Ina akan jadi kenyataan.. Insya-Allah... aminnnn mudah-mudahan...

Yong Kamariah said...

InsyaAllah my dear, one fine day she'll be able to walk and reach your open arms, never give up on miracles coz it happens!

adarnadzmie said...

insyaallah... sama2 kita doakan untuk nabila...

ibuayu said...

insyallah..tidak mustahil mimpi jadi kenyataan...

Darwani Dinix said...

insyaallah..Tuhan maha mengetahui... :)

Tika said...

Doa, dan terus berdoa Ina.. insyaAllah.. masa untuk anak2 kita berjalan akan tiba juga walau dengan apa cara sekali pun.. aminn..

MaMa ArIaNa.. said...

Insya-Allah...aminnnn mudah-mudahan mimpi ibu jadi kenyataan...nabila mesti boleh...

Featured Post

Kronologi Kisah Yasmin Nabilah..

Assalamualaikum.. Lama betul nak menaip satu-satu entry.. Maaf la yek.. memang tak berkesempatan. Sekarang memang tengah busy nak final...