22 May 2012

Badan yang semakin berat...

Maaf kerana lama tak update blog. Nak kata busy tu takdelah sangat cuma mood untuk menulis takde. Alhamdulillah kami berempat dalam keadaan sihat... :)

Alhamdulillah, Sabtu lepas, genap 16 minggu adik baby dalam rahim ini. Walaupun haritu agak kecoh sedikit ibu kena cirit birit dan muntah-muntah kerana keracunan makanan, namun Alhamdulillah tak jejas kesihatan adik baby. Saya dimasukkan ke wad pemerhatian di Emergency Hospital Sungai Buloh. Masuk air sebotol kemudaian dibenarkan balik. Dalam masa yang sama, gastrik menyerang kerana perut yang kosong akibat kesan keracunan makanan itu. Serius..rasa serik nak makan nasik..hehe...

Bila melihatkan perut ini, agak risau sebenarnya. Nampak lebih besar dari saiz sepatutnya. Kalau nak diikutkan perut ni takdelah menonjol sangat jika ikut umurnya. Tapi memang nampak ketara sampaikan kawan pun tegur nampak perut saya agak besar.


Tapi rasanya perut ni memang tebal lah. Tambah dengan isi lemak dulu..hehe.. tu nampak besar tu..Takpelah..janji adik baby sihat.. :)

Bila semakin besar, badan pun dah semakin berat. Nak angkat Nabila pun terasa penatnya. Drive jauh-jauh pun dah mula lelah. Nabila pun dah kerap skip sekolahnya sekarang. Asyik ibu tak larat nak bawak dia ke sekolah. Rela hantar Nabila ke rumah neneknya dan naik tingkat 4 dari hantar dia ke sekolah. Maafkan ibu yek sayang. Sian kat adik baby.

Next week check up lagi..Dan mungkin akan request untuk pemeriksaan lanjut bersama pakar. So, nantikan saja apa kata doktor... :) Doakan kami sihat2 sahaja.. :) Amin...

Cerita lain...

Nabila dan sesi potong rambut.. Puas ibu tobek rambutnya..hehe...
 
Sebelum dipotong...

Gambar dari Abi Farid..Sewaktu di sekolah pagi tadi.. Senyum sengih..dan berambut pendek.. :)

No comments:

Featured Post

Kronologi Kisah Yasmin Nabilah..

Assalamualaikum.. Lama betul nak menaip satu-satu entry.. Maaf la yek.. memang tak berkesempatan. Sekarang memang tengah busy nak final...