12 August 2012

7 bulan sudah & Iftar bersama Superkids

Alhamdulillah, genap sudah 28 minggu adik baby di dalam tummy ibu. Aksinya ligat di dalam perut, dan kadangkala ibu rasa senak kerana tak dapat duduk dengan betul (harus dalam keadaan menyandar) untuk susukan kakak Bella. Terasa hati mahu adik baby keluar cepat-cepat dari dalam perut ini..Tapi tak cukup bulan lagi...Haishhhhh!! Ibu bawak bersabar k....

Nak berjalan apatah lagi. Mengah!! Berat saya takdelah naik 'kaw-kaw' . lagi-lagi bulan puasa sekarang ni. Nampak macam maintain je. Hurm..risau pulak. Adik baby ok ke? ligat dalam kepala ni nak tau perkembangan si kecil ini. Maybe lepas raya ibu akan jenguk adik baby dalam versi 4D...  :)

So, doakan semuanya baik-baik saja yek.. :) Amin...

Semalam, rumah kami meriah dengan kehadiran rakan-rakan kakak Bella. Sapa lagi kalau bukan kawan superkidsnya.. Riuh dengan gelak tawa, lagi-lagi Abang menjadi 'hasil laukkan' Abang Long, Zali dan Farid sempena hari lahirnya yang ke 30. Selamat la yek bang.. Ibu tak komplot dengan dorang tau...hahahaha!!!

Semalam juga, dapat gak lah saya merasa durian hasil buah tangan Abang Long dari kampung. Takut punya pasal, saya makan 2 ulas je. Masa mengandung Bella dulu, tak main la makan ulas-ulas neh.. 3 bijik terus makan...!! Seb baik takde rasa contraction time tu. Kalau tak mau beranak awal gak..hehe...

Tengok keadaan adik baby dan badan ibu takde panas sgt, so saya bedal lagi.. Kali ni 10 ulas. Hurm..ok kut...hehe..teringin betul nak makan. Tapi masih berhati-hati..hehe...


sesi memanggang memang tak miss setiap tahun..kira dah jadi acara tahunan..hehe..

Abang jadi korban upacara 'melauk' semalam..hehe... * tak tau la apesal potong kek guna parang..hehe...*

*KREDIT PIC TO ABG LONG..TAK SEMPAT NAK AMIK GAMBAR..HEHE..*

(Yang ni tak masuk tajuk..)

Baju kurung Bella tak siap lagi ni.. So tadi sempat la potong dan hantar untuk jahit tepi. Harapnya dapat siapkan dalam minggu ni gak..yelah, klu siap minggu depan, takde maknanya... Adelah budak yang beraya tak pakai baju kurung kang!! hehe...

the making of baju kakak Bella...huh..lama tak asah skill menjahit neh!!

Seb baik budak ni baek je..dok diam-diam kat situ tunggu ibu potong kain..hehehe...

No comments:

Featured Post

Kronologi Kisah Yasmin Nabilah..

Assalamualaikum.. Lama betul nak menaip satu-satu entry.. Maaf la yek.. memang tak berkesempatan. Sekarang memang tengah busy nak final...