15 October 2012

Debaran menantikan esok..

Sebelum itu layankan saja gambar ini...

 Tidur..baru lepas kena marah dengan ibu.. :(

 Sampai begini gaya tidurnya..Sayu..:( menitik air mata melihat wajah mulus ini...

Maafkan ibu sayang..Sejak dua menjak ini ibu lihat amarahmu kian menjadi-jadi. Pantang lambat tuntutanmu ibu tunaikan, pasti amukan menggila kamu sampai. Aduhai anak.. :(

Entah kenapa ringan benar tangan ibu malam tadi. Mungkin kesabaran ibu sudah di tahap puncak. Bila kamu tidur, kesal bila mengenangkan apa yang telah ibu lakukan padamu.. Lantas, jari ibu terus mengadu pada ayahmu. Dan saat itu, air mata ibu mengalir.... :(

Maafkan ibu sayang.... :(

Kisah semalam....

.

Kisah hari ini....

Temujanji bersama doktor klinik Ibu dan Anak Bukit Sentosa. Untuk kesekian kalinya, dan kali ini dapat berjumpa dengan doktor. Last appointment, doktor takde. Nak review tentang result BSP saya..

Kata doktor, tunggu saja appointment bersama pakar dari Hospital Sungai Buloh esok. Sama ada perlu lagi untuk melakukan BSP lagi atau tidak. Dan sejak semalam, hati ini semakin berdebar. Begitu ramai rakan-rakan bertanyakan tarikh adik baby a.k.a baby YN akan keluar. Yup.. Baby YN.. Seperti kakaknya Yasmin Nabilah..nama adiknya juga telah saya pilih... :)

Dan dalam hati..serasa mahu baby YN keluar dalam minggu ini juga. Walaupun dalam hati kecut mengenangkan prosedur yang bakal saya lalui iaitu PEMBEDAHAN... namun ini sajalah cara dan jalan terbaik buat saya dan Baby YN.

Doakan yang terbaik buat saya esok. Gundah hati ini sama seperti mengambil exam haritu. Tak senang duduk saya dibuatnya. Dan yang pasti, saya meminjam kekuatan Abang untuk berhadapan doktor esok... Moga segalanya baik-baik saja dan terbaik buat saya dan Baby YN.. Amin...


6 comments:

Mamanurin said...

Amin..moga ina dgn baby YN sentiasa dalam rahmat dan perlindungan Allah

nazlinzakaria said...

insyaallah..smoga segala dipermudahkan..amin..

Anonymous said...

Salam, sian Nabila kena marah. Akak tengok pun jadi kesian. Jangan marah dan sakitkan dia lagi ya. Dia menduga sebenarnya. Bersabarlah.

Norhuda Rahman said...


Salam..sayu hati tengok wajah Nabila ..sungguh tenang kan... amukan tu biasa lah bagi orang yang nak dapat adik ..jeles kan..

Ada tip saya baca dalam paper ..kalau ibu stress dan anak pulak amukan, jangan pegang dia ..biarkan dan jauhi diri dari dia ..kalau takde orang lain boleh pegang dia ..biar je dia dan ibunya try calm down, minum ke, ambik wuduk ke ..dah lega baru pegang dia .. Saya pun ada terlajak pukul anak, bila tengah marah tak sedar pukulan tu kuat dan menyakitkan anak..kesal sungguh..

Semoga semuanya baik-baik sahaja dan berjalan lancar untuk ibu Nabila dan baby YN..Amin

MommaNazrin said...

Salam ina,, moga sihat sumernye... Sy nak tnya la,,, ina stay kt bkt beruntung ke and ina antar anak kt mne ye.... sb ank sy lebih kurang cam nabila jge tpi smpi skrg dah 5thun blom anta skolah pn..sbnye sy bru lgi kt bkt beruntung nie.... klu bleh ina kongsi info inbox sy kt fb sieqin shukor .... tima kasih...

Noina said...

MommaNazrin : Haah saya stay kat Bukit beruntung..tapi bukan betul2 bukit beruntung lah..dekat area bukit sentosa.. saya dah add akak dlm fb.. nanti boleh pm saya :)

Featured Post

Kronologi Kisah Yasmin Nabilah..

Assalamualaikum.. Lama betul nak menaip satu-satu entry.. Maaf la yek.. memang tak berkesempatan. Sekarang memang tengah busy nak final...