05 October 2012

Mak Buyong sudah 36 weeks....

Alhamdulillah... Sampai dah 36 minggu... tak lama je lagi budak dalam perut ni dah nak keluar dah.. Moga-moga anak ini sihat seperti kanak-kanak lain.. Amin...

Tadi ke Klinik Kesihatan Serendah. Scan adik baby. Mujur lah dapat doktor yang ok. Hurm..ditunjuknya satu persatu. Kepala, jantung, kaki..Tapi yang tak bestnya, skrin scanner tu tak nampak la plak..Silau dek cahaya. Adoiyaiii.. Takpelah..hari tu dah scan tengok adik baby gerak-gerak dah. So, ibu tak ralat sangat lah. Cuma mahu tahu, kedudukan adik baby..songsang lagi ke tidak..? Mujur adik baby berada di landasan betul...ahaksss!!

Doktor kata tadi berat adik baby baru 2.2 kg.. hurm..agak musykil disitu. Macam kecik pulak rasanya. Kakaknya Nabila dulu entah berapa tah.. tapi lahir je dah 2.7kg. Hurm..takpe..ada masa lagi 2 minggu nak naikkan berat ye adik.. :)

Alah..Ibu nih..risau macam-macam..Padahal takde menda pun. Siap cakap kat doktor tadi.."Anak first saya ada problem dulu..so saya agak risau dengan yang no. 2 ni.." Hurm..ibu panik tak tentu hala..hehe...

Apapun..harapnya semuanya baik-baik saja. Kencing manis pun kena control gak. Nak makan sedap-sedap pun memang tak dapatlah selagi adik baby tak keluar. Kang mau kena marah lagi dengan doktor.

Ceh..amik gambar sendiri..hidung dan badan dah kembang..hahaha...tapi cer tengok perut..Tak besar sgt kan.. Agaknya adik baby tak nak susahkan ibu. Nak angkat kakak Nabila lagi..Sian kat ibu kalau perut besar sangat. Sayang kamu adik baby... :)

p/s : Hurm...telah dikompemkan jantina adik baby.. Nama pun ibu dah pilih. Walaupun orang tua kata tak elok letak nama awal-awal..tapi ni ibu pilih je. Siap tanya permission ayah Nabila nak letak nama kali ni. Sebab haritu ayah Nabila yang letak nama Nabila. Now turn ibu lak..hehe..Boleh kan Abang? Pangkal tetap YN..macam kakak dia Yasmin Nabilah..Hurm..penat gak perah otak dok pikir nak cari nama lagi-lagi pangkal Y tuh. Hurm..Apapun janji maksud nama itu indah dan baik.. :)

5 comments:

Mamanurin said...

Moga semuanya dipermudahkan buat Ina dengan baby. A'ahh kecik je perutnya

Noina said...

Mama,kocik tapi terasa padatnya. Hehe..

NANA with LOVE said...

cepat rasanya masa tu berlalu..smoga ibu nabila dipermudahkan nanti ....aminnn

NANA with LOVE said...

cepat masa berlalu kan?smoga mama nabila dipermudahkan nnt..aminnnnn

A.I said...

tomei lotey je pewot kau na.. ;)

Featured Post

Kronologi Kisah Yasmin Nabilah..

Assalamualaikum.. Lama betul nak menaip satu-satu entry.. Maaf la yek.. memang tak berkesempatan. Sekarang memang tengah busy nak final...