17 October 2012

Sudah tiba saatnya..

Sungguh hati saya tak keruan. Lebih-lebih lagi sudah mengetahui berita semalam tentang adik baby..

Semalam, seperti yang saya katakan pada entry lepas, saya ke Hospital Sungai Buloh. Hasil perjumpaan dengan pakar mendapati.....

SAYA HARUS DIBEDAH DALAM MINGGU INI JUGA.....weeeee!!!!

Cuma apa yang dikesalkan doktor HSB, katanya saya sudah terlewat untuk tempahan bilik pembedahan. Katanya doktor klinik kesihatan menulis pada surat rujukan, "saya mahu dirujuk ke HSB sebab nak try normal.."

Aje ke bengong la doktor klinik ni. Saya memang bukak surat rujukan tu, tapi memang tak faham lah apa yang di tulis. huhu...Padahal beria-ria panjang menjela nurse klinik tulis saya mahu operate atas arahan doktor pakar HSB kerana kes Nabila dulu. Last-last boleh dia tulis gitu! Haishhhh...nak kena doktor ni... Patutlah saya pelik, kenapa saya hanya dirujuk setelah adik baby berusia 38 minggu. Aduhaiiii.....

Kelam kabut doktor HSB mencari tempat kosong untuk saya. Dan saya bernasib baik..Kata doktor ada satu kekosongan dan ianya pada hari KHAMIS..yakni esok..Makanya saya dikehendaki 'menyerah diri' pada hari ini jam 8.30 pagi...

Dan bila disebut tarikh operate esok, buat hati saya berderau. Walaupun dalam pada masa yang sama, saya sudah bersedia dari segi fizikal dan mental untuk menghadapi saat-saat kelahiran adik baby, namun bila mengenangkan prosedur saya ketakutan....

Dan sebentar nanti, saya akan menunggu Abang untuk datang mengambil saya di rumah mak, dan bersama-sama ke HSB.

Apa yang saya risaukan pula sekarang ni, Nabila... Jam 4.30 pagi tadi, saya terjaga dari tidur. dan melihat Nabila sepertinya kegelisahan. Saya cuba memeluk tubuhnya, dan tiba-tiba... PANASSSSSSS!!!

Ya Allah, saya terus selak selimut dan merasa setiap inci tubuh Nabila. Nabila demam, dan saya pasti suhu sudah mencecah 40 darjah. Saya terus mengejutkan mak untuk membantu saya mengangkat Nabila untuk dijirus badannya dengan air. Kepala saya basahkan dan sesudah itu saya dan mak membiarkan dirinya tidak memakai baju. Serius saya takut sangat! Pernah terjadi perkara ini suatu ketika dulu, sewaktu saya keseorangan bersama Nabila. Memang perkara yang sama saya lakukan pada Nabila.

Dalam hati tak keruan, berdoa agar anak ini sembuh. Abang sendiri sudah mengambil cuti sakit semalam kerana demam. Anak beranak demam, dan kata abang dia perlu sihat untuk berulang-alik ke hospital sepanjang kelahiran adik baby nanti...

Ya Allah, berikan kesihatan yang baik untuk suami dan anakku. Kau permudahkan urusan kami sekeluarga. Berikan kekuatan pada kami. Kau permudahkan proses kelahiran anak kedua kami. Agar semuanya dalam keadaan sihat dan selamat hendaknya. Amin....

Dikesempatan ini, saya memohon ampun dan maaf kepada semua yang membaca coretan Nabila, andai sepanjang penulisan ini ada tersalah kata tersilap bicara.. Doakan yang terbaik untuk kami sekeluarga..terima kasih...

p/s : baru tersedar hari lahir Nabila dan adik baby lebih kurang je tarikhnya... Kalau ditakdirkan adik baby lahir hari ini, sudah pasti tarikhnya sama seperti kakaknya.. 17hb.. Tapi lewat sehari la plak..huhu.. Tapi yang baiknya, adik bayb lahir pada hari yang sama iaitu Khamis.. Bak kata kak Imah, kawan sepejabat saya..hari yang baik... :)

6 comments:

m@m@yAyA said...

Insyallah ina semoga sumenya selamat~
moga kaka nabilah sihat2 saje spnjang ina xda kt sisi dia..~

Suliana Sulaiman said...

semoga nabila cepat sembuh

Jiey^Mien said...

Ina, good luck!
All the best..
X sabar nk jumpa baby!!

Ayna Najla said...

Semoga dipermudahkan segala urusan...

Anonymous said...

INSYAALLAH..
SAYA DOAKAN SEMUANYA BERJALAN LANCAR..
AMIN YA RABBAL ALAMIN...

nieda said...

insyaallah saya doakan semuanya berjln lancar. Saya pun baru je operate jumaat lepas di hosp sungai buloh.. Take care ya

Featured Post

Kronologi Kisah Yasmin Nabilah..

Assalamualaikum.. Lama betul nak menaip satu-satu entry.. Maaf la yek.. memang tak berkesempatan. Sekarang memang tengah busy nak final...