18 June 2015

Ramadhan datang lagi & Prosedur Botox kaki Kakak Nabila

Assalamualaikum,

Alhamdulillah.. masih diberi kesempatan untuk berada di dalam bulan paling mulia iaitu Ramadhan.. Seperti biasa, rutin macam tahun-tahun lepas jugak cumanya tahun ni bertambah sibuk bila ada kelas dalam bulan puasa. Tapi minggu ni je, sebab next week dah study week.. Minggu ke 3 & ke 4 puasa dah exam...

Ok, cerita pasal kaki kakak. Semalam saya membawa Nabila ke hospital. Atas urusan prosedur botox. Kali ni suntikan diberikan pada otot untuk lembutkan ankle. Ada doctor sebut semalam, tapi saya tak ingat pulak apa nama otot tu..

Start keluar rumah babysitter semalam dia dah menangis dah. Macam tau-tau je kakak ni kena cucuk kejap lagi. Penat jugak semalam berjalan jauh menolak wheelchair kakak. Parking semua penuh..huhu

Kepenatan semalam menangis. Agaknya nak tido tapi tak selesa.. Last terlelap gak kat wheelchair sebelum kena cucuk botox..

Oh ya, lupa pulak.. Kakak Nabila baru je dapat AFO baru.. sebelum ni AFO dia tak berapa ngam sangat. Kali ini company buat AFO tu betulkan balik. So dapatlah kakak kasut baru...hehe...


Ni lah AFO kakak yang baru.. Padding biru kat kaki kanan kakak tu untuk keselesaan kakak sebenarnya. Kaki kanan kakak agak keras sikit dan lebih ketat berbanding kaki kiri. Harapnya benda alah ni mampu betulkan kaki kakak balik macam dulu..

Ok, sampai sini je.. Selamat berpuasa semua.. 



1 comment:

ayu Ismail said...

selamat berpuasa ina..baru akak tahu antara faedah cucuk botok tu ya..

Featured Post

Kronologi Kisah Yasmin Nabilah..

Assalamualaikum.. Lama betul nak menaip satu-satu entry.. Maaf la yek.. memang tak berkesempatan. Sekarang memang tengah busy nak final...