02 September 2015

Keputusan Exam...

Assalamualaikum..

Alhamdulillah, masih diberi kesihatan baik.. Tapi nak berblog selalu rasanya macam dah tak boleh sebab internet dah kena block dah.. Semua laman sosial dah kena sekat. Hurmm.. ada baiknya juga.. Kalau tak tangan asik gatal je nak bukak itu ini..hehehe...

Alhamdulillah, 2 minggu lepas baru terima result exam semester 1. Yelah, diploma pun agak susah jugak sebenarnya. Lagi-lagi pensyarah UM ni dasat-dasat jugak. Sekali bagi assignment, hambek ko.. jenuh gak memikir. Dah macam amik degree pulak.. Lagi-lagi pensyarah ada title DR kat depan pangkal nama. Lagilah pening....huhu..

Nak tak nak, teruskan jugak sebab itu yang saya nak kan.. Kali ni rasa baru betul belajar. Sebelum ni saya hanya budak kemahiran je.. Belajar kemahiran untuk jadi Pengajar. Tapi tak de rezeki nampaknya nak pegang Penolong Pegawai Latihan Vokasional atau Pegawai Latihan Vokasional gamaknya. So carilah bidang lain..

Nampak macam serasi dengan bidang pentadbiran, maka saya ambil keputusan untuk sambung belajar lagi. Awalnya nak terus ambil degree, tapi memandangkan otak agak tepu setelah 13 tahun tinggalkan dunia belajar, maka ambillah diploma dulu. Merangkak pun merangkak lah kan..

Alhamdulillah, tak dapat anugerah dekan pun. Sedih tau sebab subjek communication saya dapat B-. Adoiyaii.. Dr Saroja punya penangan.. Silap saya gak, sebab salah jawab soalan masa exam aritu. Hilang 15 markah..huhu..


Dapat 3.58 je.. huhu.. Kalau kat UM, at least dapat 3.7 pointer baru dapat Anugerah Pengarah. Ohh adik saya dapat tau.. Dia punya pointer 3.95.  Dasat tak??? hehehe.. Takpelah.. saya tak dapat, janji adik dapat pun dah ok... :) Alhamdulillah..

So, now dah naik semester dua., Subjek agak tough gak.. Ekonomi. Memang mabuk sikit la ekonomi ni sebab banyak pengiraan. Tengok curve lagi.. Tapi saya suka, sebab matematik..hehe...

Ok, doakan saya success dapat result lebih baik dari yang ni ye.. Aamiin...

Oh ye, nak belanja satu gambar kakak Nabila.. Ni skali dengan gambar ayah dan adiknya. Masa ni kami keluar berjalan sebab dah lama sangat tak bawak anak keluar berjalan-jalan. Sibuk dengan assignment, so dah janji dengan Naufal bawak dia berjalan. Tengok jelah muka kakak.. kemain lagi dia senyum. Seronok ler tuh..


Ok, sampai sini saja.. Bye!!


Featured Post

Kronologi Kisah Yasmin Nabilah..

Assalamualaikum.. Lama betul nak menaip satu-satu entry.. Maaf la yek.. memang tak berkesempatan. Sekarang memang tengah busy nak final...