01 November 2013

Selamat Ulangtahun Kelahiran Anakku Yasier Naufal

Assalamualaikum..

Dear Naufal,

Entry ni sepatutnya ibu buat masa Birthday Naufal lagi..19 OKTOBER 2013.  Tapi tahlah, ibu busy bebenor.. Balik keje, terus mengulit dengan anak bujang dan dara kat rumah. Tidur pun awal. Mengantuk..Penat.. semua ada...huhu...

Apapun, ibu bersyukur Naufal sudah menginjak ke usia 1 tahun. Alhamdulillah, belum pun usianya setahun Naufal dah boleh melangkah dengan baik. Dan kenangan tatkala ibu mencium Naufal buat kali pertama di bilik pembedahan sangat mengharukan perasaan ibu.. Sungguh, ibu tak sangka anak yang ibu kandung selama 9 bulan keluar dengan sihat dan temmmmbaaaammmm!! hehe.. Perut ibu nan kecik tidak menggambarkan Naufal yang membesar di dalamnya..hehe...Sekali keluar, hammmbekkk ko.. SELAMMMBAAKKKK!!


Beberapa jam selepas kelahiran.. MasyaAllah.. Comel sungguh.. Geram je ibu tengok dia...


Still kat hospital.. Malam tak boleh tido.. Tah kenapa asik nak tido atas peha je.. Siang sibuk nak tido pulak...


Hari ke 5 selepas selamat keluar dari perut ibu..

Memang tak boleh lupa kenangan ibu bersama Naufal dan Ayah ke hospital dan Klinik Kesihatan Setapak semata-mata nak check up jaundis nya. Kemain banyak petua orang bagi kat ibu, satu pun tak berkesan. Last ibu breastfeed je.. Sampai naik stress la ibu sebulan dok pikir pasal demam kuning nya itu. Nak jadik rajo ko dikk... asik kuning je...huhu...

Genap sebulan Naufal lahir , jaundis pun berlalu pergi.. Alhamdulillah...

Kakak dan Adik *adik kuning lagi time nih..huhu*


Nak masuk 3 bulan masa ni.. Muka pun dah berubah sikit.. Badan tembam ya amat..Mana tak tembam, keje asik menyusu je. Lagi pulak susu cam gantung.. Lagilah demokkkk!!


Umur 3 bulan Naufal dah mula rolling dan angkat punggung sikit-sikit nak mengesot (creeping). Milestone dia tak jauh beza macam anak-anak tipikal lain.. Alhamdulillah. 


Tah sapelah yang letak itik kat kaki dak naufal ni.. Ni keje nenek Naufal la nih..hihi...


Muka paling macho ibu rasa buat setakat masa umur 5 bulan time nih..hahaha...


Baju kesayangan kakak dulu.. Tapi ibu main bedal je nih..hihi.. Adik mewarisi baju ni.. Bila adik pakai teringat pulak kakak Nabila masa kecik-kecik dulu...huhu...


Aksi adik dan kakak atas katill..perghhh siap boleh cross atas perut kakak lagi si Naufal ni.. uiii makkk aiiii.. kemain lagi yek...


Dah boleh duduk sendiri.. Alhamdulillah..Berkat terapi bersama kakak..hihi.. *ehhh mana adalah.. Adik duduk sendiri sebab pandai sendiri. Ibu tak buat terapi kat dia pun..hehe..*




Bila dah pandai berdiri sibuk pulak nak berdiri... Asik keje nak kacau kakak..hurmmmm....


 Genap sebulan selepas kakak masuk hospital kerana sawan, adik pulak masuk hospital. Wad KK1. Kakak Wad KK2 . Institut Peadiatrik HKL. Gaya macam tak sakit, tapi dek risaukan demam on off, ibu admitkan jugak Naufal ke hospital.. Mujur ok dah lepas tu..


 Kena nab masa hari lahirnya 19.10.2013. Memang kenangan tak boleh lupa ibu. Kahak terlalu banyak dan doc ambil keputusan untuk bagi nab jugak kat dia. Alahai anak.. sedih ibu rasa waktu ni...


Malam lepas ambik kek tu, Naufal tido. Kahak still lagi banyak dan adik pulak memang tak boleh tido. Semua orang tengah dok celebrate besday dia (tuan punya besday kek takde tido time nih..) tetiba Naufal bangun. Sempat la potong kek kejap, pastu sambung tido. Kelakar betul Naufal ni...


Gambar kenangan ibu ambil untuk contest bayi comel last week kat Tesco Puchong. Tak penah amik photoshoot family lagi. Dan cadang nak buat gak nanti.. hehe.. Bila tengok lama-lama handsome jugak anak ibu ni.. hahaha...


Apapun, setahun sudah ibu bersamamu.. Moga Naufal terus membesar dengan sihat dan menjadi anak yang soleh, cerdik, bijak dan menyayangi family kecil kita.. Ibu sentiasa mendoakan yang terbaik buat Naufal. InsyaAllah.. :) 

Happy 1st birthday sayang.. muaaaahhhhhhh!!!!


Love,

Ibu..

3 comments:

ieda said...

bodyguard kakak yg hensem...selamat ulang tahun naufal...moga membesar menjadi anak yg soleh dan membahagiakan ibubapa...di dunia & akhirat.

ruzie said...

hepi besday naufal....
semoga bila besar nanti adik la yang diharapkan boleh berkorban menjaga dan menyayangi kakak bella ye....

n0rraslida alias said...

wahh...da besar naufal..pandai maen ngn kakak yew... good boy! xoxo

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...