Featured Post

Kronologi Kisah Yasmin Nabilah..

Assalamualaikum.. Lama betul nak menaip satu-satu entry.. Maaf la yek.. memang tak berkesempatan. Sekarang memang tengah busy nak final...

25 August 2019

Kisah Raya, Exam, Superkids dan Kisah Si Cantik Manis Yasmin Nabilah..

assalamualaikum semua..

Serius 3 tajuk dalam satu entry? Hahahahah.. kronik dah Noina ni.. Maaf lama tak menulis.. Memang banyak benda yang ingin dicoretkan, tapi tulah kekangan masa.


KISAH RAYA AIDILFITRI..

Raya kali ini biasa saja. Memandangkan raya pertama kami, Encik Zul terpaksa bekerja, jadi saya bawa anak-anak pulang Rembau sendirian. Balik hari je. Takde nak tido-tido kampung sebab kakak Nabila bukan jenis yang mudah nak adapt kat rumah orang lain.

Entri ni hanya just simpan kenangan gambar raya tahun 2019 di sini. :)


Raya pertama malam, lepas balik dari Rembau, terus balik ipoh pula. Malam Raya memang dah kat Gombak, so raya kedua di Ipoh pulak..Ni kira gambar raya kedua kami. Masa ni dah siap-siap nak pegi beraya ke rumah Mak Yang.


Dan ini gambar kami. Maaf la gambar kakak memang selalu tak semenggah. huhuhu.. Tengah meragam tak nak duduk. hurm....


KISAH EXAM

Exam ni bukan lah exam apa pun. Bukan sambung belajar tau..huhuh.. Ni exam untuk pengesahan jawatan. 

Seperti yang saya plan sebelum ni, saya akan settlekan semua hal-hal berkaitan pengesahan jawatan baharu saya sebelum saya menjalani pembedahan thyroid bulan 9 nanti. Tarikh pembedahan belum ada lagi, tapi kan mudah kalau hal-hal berkaitan pengesahan jawatan saya selesai sebelum pembedahan tu kan. 

Beberapa minggu selepas tarikh perlantikan tu, saya terus apply untuk menduduki exam pengesahan jawatan. Maka membelilah lagi buku-buku ini..



Kelam kabut cari buku. Seb baik ada semua rujukan yang diperlukan. 

Moga exam nanti lulus. Dah la susah soalannya. Sampai sakit jari jemari menulis jawapan pada kertas exam. huhuhu..

GATHERING DENGAN SUPERKIDS

Serius kadang susah nak jumpa semua. Plan asalnya nak date ngan Ita. Lama tak jumpe. Tapi kami ajak mana-mana yang free untuk jumpa. Maka, terhasil lah gambar-gambar ini.. 





Gambar tahun 2010 (kalau tak silap)

 Gambar 2019.. hahaha.. makin rendah lompatan mereka.. Kurang Abg Long takde dalam gambar. 

Moga ikatan persahabatan kami kekal selamanya.. Anak-anak pun tetap bersahabat seperti mana kami bersahabat kerana kakak dan abg mereka. 


KISAH SI CANTIK MANIS YASMIN NABILAH

Alhamdulillah, kakak  Nabila sihat je. Takde apa yang merungsingkan, cuma biasalah bila dah menginjak umur 11 tahun, tubuh badannya makin besar dan ada sedikit kesukaran untuk saya menguruskannya. 

Last temujanji hari Selasa lepas bersama orthopedic. Dan kami terpaksa mengambil keputusan untuk menolak cadangan doktor untuk melakukan pembedahan pada kaki kakak. Sungguh saya tak mampu untuk menjaga kakak selepas pembedahan itu nanti. Kesakitannya sudah pasti.. dan saya bukanlah orang yang kuat untuk menghadapi masa itu nanti. 

Nampak macam saya selfish, tapi apakan daya. Jauh sudut hati saya, memang saya kesal tak dapat buat yang terbaik untuk Nabila. Saya berdoa agar Allah beri petunjuk pada saya dalam membuat keputusan ini. Sesungguhnya ia bukan satu keputusan yang mudah..

Moga ada cara lain untuk kami membantu kakak. Moga Allah permudahkan urusan kami dan melindungi kakak sentiasa. 

Meh saya belanja gambar kakak yang latest.. 

Lena tidurnya. Kalau tak silap masa ni dia kurang sihat. Kesian kakak.. 

Si cantik manis. :)

Ok, sampai sini saja coretan kali ni. Terima kasih ya sudi singgah sini lagi.. :)

Bye!




No comments: