Featured Post

Kronologi Kisah Yasmin Nabilah..

Assalamualaikum.. Lama betul nak menaip satu-satu entry.. Maaf la yek.. memang tak berkesempatan. Sekarang memang tengah busy nak final...

12 December 2013

Surat Untuk Anak

Assalamualaikum..

Ahad lepas, saya bersama group Super Angels ke Majlis Pelancaran Buku ' Surat Untuk Anak' hasil penulisan sahabat senasib kami iaitu Abang Ronasina Fandi dan Kak Raja Rohaisham.

Saya sebenarnya sudah lama mengenali pasangan ini. Saya kenal mereka melalui penulisan blog mereka AKU OKU sejak 5 tahun lalu. Itupun saya sedang mencari maklumat mengenai Cerebral Palsy dan akhirnya saya bertemu dengan blog ini.

Agak lama saya mengikuti  penulisan kak Sham dan Abang Fendi ini. Kerna kagum melihat ketabahan mereka dalam membesarkan anak-anak istimewa mereka. Bukan SATU tetapi DUA anak istimewa yang saya rasa tak dapat membayangkan keadaan mereka berhadapan dengan situasi kedua anak mereka ahli syurga.

Saya belum berkesampatan untuk berjumpa kedua insan hebat ini sehinggalah Arwah Annisa meninggal dunia. Dan paling sebak, bilamana mata kak Sham melihat Nabila, katanya Arwah Annisa persis Nabila. Ya, saya takkan lupakan saat kak Sham melepaskan rindu terhadap arwah kepada Nabila..

Dan sesudah itu, kami sering bertemu pabila kak Sham menjemput saya untuk melakukan sesi akupuntur Nabila bersama gadis Korea, Woo Young yang dikenali di Hospital Erkang China. Saban hari saya berkunjung ke rumah Kak Sham untuk sesi rawatan tersebut. Dan ketika itu saya sedang sarat mengandungkan Naufal 8 bulan..

Dan sehinggalah hari ini, kami sentiasa berhubung demi anak-anak kami. Terima kasih kak Sham kerana menjemput Ina dan keluarga menghadiri majlis istimewa ini. Dan kenangan paling indah bilamana saya dapat berbual sendiri dengan YB Nurul Izzah Anwar Ibrahim. Lembut tutur katanya membuatkan saya kagum melihatnya. Lebih-lebih lagi dia sangat jelita.. :)

Moga dengan buku ini, dapat membuka banyak mata tentang kehidupan kami dalam membesarkan anak istimewa. Andai diberi ruang dan peluang, mahu juga menulis mengenai kisah Nabila. Namun, mungkin coretan saya tidak sehebat insan-insan ini..

Pada yang berminat mungkin boleh menempah buku ini bolehlah lihat gambar bawah ni ye..

Cara Pesanan : Harga RM 35 untuk Semenanjung Malaysia dan RM 40 bagi Sabah / Sarawak (termasuk postage)
Buat pembayaran ke akaun Maybank : 162021363678 Raja Rohaisham
Email bukti pembayaran : Nama , Alamat dan No.telefon ke kutubkhanah112@gmail.com

Buku ni memang best.. tah berapa kali saya baca menitik air mata..huhu..

Layankan saja gambar-gambar sepanjang majlis ini...

Saya dan kak Hass (Admin Super Angels yang lain belum sampai lagi)

 Booth Super Angels untuk kutipan derma bagi persatuan kami..

 Booth jualan Buku Surat Untuk Anak

  YB Nurul Izzah sedang menulis di buku tetamu

 Model @ teman kak Annur depan tetamu yang hadir. Kakak Nabila tumpang glemer kakak Annur jap.. hihi..

 Antara hadirin yang hadir di majlis tersebut

 Jangan tak caya beliau merupakan penyajak yang hebat. Ramai yang menitiskan air mata bila sajaknya dibaca. Kakak Nabila dan Kakak Annur jadi props..hihi..

 Ibu dan Kakak Nabila posing jap..hehe..

 Sepatah dua kata dari Abang Fendi yang saya fikir ucapannya sangat menyentuh jiwa...

Tetamu makin ramai..

 Ibu Ayah Kakak dan Adik bersama.. Moga kita sentiasa kuat dalam menjaga kakak ye..

 YB Nurul Izzah. Sangat cantik!! Saya suka caranya yang sangat humble.. Berjiwa Rakyat!

 Berbual seperti borak-borak kosong.. Saya sedang bercerita tentang cara kelahiran Nabila dan penyebab Nabila jadi begini. Sungguh dia terperanjat bila saya katakan kepala Nabila terpaksa di tolak semula ke dalam rahim untuk emergecy c-sear!!

 Rupanya beliau juga mempunyai pengalaman yang hampir sama. Doktor hampir sahaja mahu mengunakan kaedah forcep bagi mengeluarkan anak beliau. Mujur beliau cepat bertindak. Dan Alhamdulillah anaknya selamat..

 Wajah saya menahan sebak!!!

 Saya gembira dapat berbual dengan beliau. Moga perjuangan beliau sentiasa dipermudahkan.. Aamiin..

 Pose istimewa YB Nurul Izzah dan Yasmin Nabilah. Terima kasih kerana memberikan kenangan manis ini kepada keluarga kecil kami...

 Saya, Kak Mazzlinda dan Kak Saripah . Mereka juga AJK bagi Super Angels Group

 Kami bergambar kenangan bersama YB Nurul Izzah

 Sempat berbual lagi tentang masa depan anak-anak OKU...

 Kami bersama demi anak-anak istimewa kami...

Terima kasih Ayah dan Adik Naufal temankan kakak ke majlis ini...

5 comments:

CikMerah@Mira said...

dah besar naufal... selalu baca blog sis...semoga kakak nabila sentiasa sihat:)

Noina said...

InsyaAllah, terima kasih sudi singgah sini.. :)

Anonymous said...

My suggestion, this book should be published in english as well for spreading maximum infomation to all malaysia community (chinese, india etc) and south east asian region

Fitri said...

Assalamualaikum,

Saya Muhammad Fitri dari liquidthread, kami sedang menjalankan campaign Letterforthefuture. Campaign ini bertujuan untuk ibubapa menulis surat kepada anak-anak mereka untuk dibaca bila mereka besar nanti. Kami rasa artikel puan ini sesuai untuk campaign kami.

Puan boleh click dekat link ini untuk mengetahui lebih lanjut tentang campaign ini http://lettersforthefuture.meltwaterrise.com atau puan boleh berikan contact details seperti email puan untuk saya terangkan dengan lebih lanjut mengenai campaign ini.

Maklum balas dari puan amat dihargai,
Terima Kasih

Fitri said...

Assalamualaikum, saya Muhammad Fitri. Saya ada menghantar email ke alamat email puan antu_suci83@yahoo.com. Boleh tak memberikan maklum balas, ini alamat emali saya fitrimuhammad@gmail.com