17 June 2012

Dimana Nabila...?

Salam semua... Lama benar tak update! Serius, memang takde kesempatan nak berblog menulis tentang Nabila..Kadang-kadang tu ada je benda nak tulis, tapi entah jari jemari ni malas betul..hehe...

Alhamdulillah, adik baby sudah berusia 20 minggu yakni sudah 5 bulan. Hanya menanti 20 minggu saja lagi untuk keluar melihat ibu, ayah dan kakak Bella. Keadaan saya? Pinggang yang sering sakit dek selalu mendukung kakaknya dan ibu semakin kuat makan. Entah kenapa sentiasa lapar. Berat pun naik mendadak tak ingat ni. Adoiyyaiii..kompem kena marah dengan nurse!

Activity Nabila berjalan seperti biasa. Cuma sesi terapinya tak seperti dulu. Saya hanya buat mana yang termampu. Selesai buat satu sesi, mulalah pinggang ni sakit. Kadang-kadang kesian kat dia sebab merengek panggil ibu ajak main. Aduhai nak..kalaulah boleh dibelah badan ni..mesti ibu lakukan aktiviti dengan kamu...

Saya sedang berusaha mencari sekolah lain untuk Nabila. Keadaan yang jauh ke Subang membuatkan keadaan kewangan kami semakin menghimpit. tambahan pula keadaan saya yang tak berapa mengizinkan membuatkan hati saya sedang berbelah bagi untuk meneruskan persekolahan Nabila di situ. Doakan urusan saya dipermudahkan ye kawan-kawan...

Actually, entry ni saje je nak suruh kawan-kawan cari Nabila kat mana...Cubalah tengok keadaan dia ni....

hehe..kolam bola... :)

Teringat dulu masa kat hospital..Takut benar dia dengan kolam ni..Sekarang siap senyum dalam kolam ni. tak takut dah.. Tadi tah berapa kali tenggelam di lautan bola.. puas ibu cari. takdelah dia menjerit kelemasan..hehe...

Aktiviti pun tak banyak buat..sempat gak la lepas letak kat kolam bola..letak pulak kat kolam air..hehe..


Muka senyum sengih je hari ni. Agaknya dengan cuaca panas, seronok pulak dia berendam. Siap kepala tegak tadi. Saya dan Abang menjerit seronok tengok Nabila main hari ni. Sebab tak sangka pulak dia main kuis-kuis kaki ala-ala terapi dalam air. Selalu statik je bila letak dalam kolam. Bila tengok..rupanya saya sedar, anak ini sudah semakin bijak. Sempat tadi ambil video, tapi tak sempat nak upload..Nantilah saya tunjuk yek..

Ok..mahu ke rumah mak selepas ni. Sibuk dengan persiapan kenduri perkahwinan adik saya yang bakal menjelang lagi 2 minggu. Pada semua, jangan jemu untuk singgah di sini.. Sorry tak update tak bermakna kami sekeluarga tak sihat. Kami baik-baik saja.. :) Cuma masa tak mengizinkan diri untuk mencoret untuk tatapan kalian.. :)

1 comment:

Mamanurin said...

huhuuu bestnya dpt berendam dalam kolam penuh bola dgn air hehehe

Featured Post

Kronologi Kisah Yasmin Nabilah..

Assalamualaikum.. Lama betul nak menaip satu-satu entry.. Maaf la yek.. memang tak berkesempatan. Sekarang memang tengah busy nak final...