Featured Post

Kronologi Kisah Yasmin Nabilah..

Assalamualaikum.. Lama betul nak menaip satu-satu entry.. Maaf la yek.. memang tak berkesempatan. Sekarang memang tengah busy nak final...

26 December 2009

Nabila & new pet

Ni hobi Nabila ke? Takde makna! Nama Nabila dieksploitasi untuk konon-kononnya terapi mata lah tu..Padahal ayah dia mengidam nak beli akuarium baru. Dan aku pulak..bagai mencari hobi baru..hehe.. Apa lagi klu bukan ikan..

Ada ikan ni..nampak tenang je rumah..marah-marah tgk ikan pun boleh tenang. Ceh..kira terapi lah ni.Bukan Nabila je terapi mata..ni ibu terapi mata dan hati..hehehe..

aunty - aunty semua, ni lah ikan Nabila..sok takde lauk nanti..ibu amik kat akuarium ni jer..

Tak banyak pun ikannya..nantilah tambah..ada la 9 ekor..tapi yang sekor tu dah missing..tah mana tah..



comot..makan roti ngan coklat..huhu..


6 comments:

Jiey^Mien said...

Hhahahhaha.. suka ati betul tgk gamba neh..
Baru smlm jiey ckp kat hubby nak bela ikan..
tp hubby tak bg coz dulu sblm ada ian pun bela ikan..
tapi punya la liat nak menuka air..
bila blk kg, tggl kat abang jiey suh jaga, skali mati da..
huhuhuhu..
=)

Noina said...

hehe..bela jiey..jgn tak bela.. :)

ni kang cik abg gak tukau airnya..takde makne ina nak gi tangkap ikan2 tuh.. ni baru kasi green light pasalnya susah nak jaga..kang mati sia2 jer..kan?

mrs_zura said...

huhu...ina nyer besar..ktorg nyer kecik...tp xpe coz gift kan...mmg sehati sejiwa membela dlm hari@mggu yg sama :-)nnt ada duit leh beli yg besar laks...ckp kt nabila,mkn jgn momot2..nnt habib x ngorat hehe..

LYaFRINA said...

Btl tu kak.. Fain pun suka ikan.. masa bru2 kawin n duk myewa lat lya n fain pon ada aquarium.. bla balik j kerja.. rase tnang.. tgk ikn bgerak2.. pahtu bla pregnant.. lya pindah rmh teres.. jd aquarium tu tgal j kat situ.. lama2 rse kosong. pahtu fain just beli balang bulatan..(pon comel) n bela ikan smpai arini.. asya pon suka tgk ikn.. Tp mmg btul... kita akn rse tnang.. Slain tu lya suka kucing.. tp nk mbela xsesuai cz ada ank kecik..

Noina said...

Zura : hehe..besau ke hapa..kecik je.dalam gamabr je nampak besar. Tu ah..ina mmg nak tulis entry pasal ikan ni..skali baca zura punya..tgk ttg ikan gak..hehe..sehati sejiwa..kata bakal besan..hahaha!

Nabila tu ah..malu jer habib tgk makan momot2..

Noina said...

Lya : hehe..betul kan..akak mula pun tak caya gak..bila dah bela nih..baru tau ada ikan ni tenang..hehe.. Betul..kucing susah lah..bulu2 lagi..pastu berak kencing dia..klu pandai takpe..ni nak latih plak..huhu..susah..