Featured Post

Kronologi Kisah Yasmin Nabilah..

Assalamualaikum.. Lama betul nak menaip satu-satu entry.. Maaf la yek.. memang tak berkesempatan. Sekarang memang tengah busy nak final...

13 June 2009

Kolam bola dan Demam lagi..

Assalamualaikum..Arini buat pertama kalinya aku buat entry aku ni kat umah Rawang..Sebab umah ni dah pasang streaymx dah..hehe..syoknyer..!
Dan entry kali ini aku mulakan dengan 'kolam bola Nabila dulu. Aku buat something kat kolam pemberian Jiey..apa dia tuh..ok..Taraaa.....



Hehe..dipenuhi dengan bola..semalam..aku jalan sorang-sorang kat Tesco Extra kat Selayang..waktu rehat hari Jumaat..kononnya nak beli ikan dan sayur untuk di bawa ke Rawang..Tapi aku terjumpa bola-bola ni..Apa lagi..memang dah lama mokcik teringin nak buat ala-ala taman kanak-kanak kat umah ni..nak bagi Nabila biasa pasal kat Rehab Sg.Buloh..mmg ada benda alah nih..Tapi Nabila tak suka masuk..huhu..takut kot banyak sgt bolanya..Tapi kalau kawan-kawan tengok pun kat gambar atas..Nabila tengah nangis..apa sebabnya..nanti aku bagitau..
Apapun..sebelum aku beli ni..terpikir gak..mana nak letak..umah Rawang ke umah Gombak..?tapi memandangkan umah Gombak yang sesempit alam tuh..cancel..terus letak umah Rawang..lagipun takde sape kat sana..hujung minggu leh la Nabila main..Siap minta permission ayah Nabila lagi nak beli ke idak..hehe..tapi hati yang keras ni nak beli gak..huhu..Dan sewaktu aku membayar di kaunter pembayaran..ada guard kat Teso tu tanya kat aku..ingat aku beli bola banyak-banyak tu untuk Taska..kahkahkah..Ada rupa cikgu ke aku nih..?aku jawab la tak..untuk sendiri punya..mesti org tu pelik ngan aku..ahhh..lantak la..duit aku..hehehe..Lupa nak cerita..aku borong sampai 5 beg..setiap beg tu ada 100 bijik..hehe..banyak tuh..
Dan Nabila mulanya nangis bila aku masukkan ke dalam kolam tuh..terkejut kot..takpe..skali tgk..


Sronok pulak Nabila ni..hehe..tapi sekejap jer..Pasalnya Nabila tengah DEMAM...

.
Dan hari ini jugak..Nabila demam lagi..huhu..semalam tak nak minum susu..pelik gak..aku tak syak apa2 la..tapi malam tadi (jumaat) Nabila dah bersin-bersin masa aku on the way nak balik Rawang..Dah sah nak demam..sebab slalu dia akan bersin2 dulu..Dan tadi cadangnya nak ke Gedangsa..Lastnya tak jadi sebab Nabila dah demam..Sebelum nak gi Gedangsa tu aku singgah klinik..Pastu cadang terus nak gerak ke Gedangsa..Dah doktor cakap Nabila demam..suhu pun dah 37.5 darjah..Aku tak nak amik risiko..Kang apa-apa jadi kang..aku gak yang menyesal tak sudah..Dan terus kitaorg pulang semula ke rumah..Bagi Nabila ubat..Dan dia tido..Dan tadi (malam) Nabila nangis tak henti-henti..masa aku tulis entry ni..nabila tengah tido..baru pas ngamuk..huhu..sian dia..baru je demam..dah demam lagi..Harapnya Nabila sembuh esok..

p/s : jerebu ni memang bahaya..dengan panasnya..tak baik untuk kesihatan..tadi kawan aku baru call..anak dia masuk wad..sebab demam panas..hampir2 nak tarik (sawan)..Bahaya tul..Nasib baik kawan aku cepat..!


11 comments:

zh-ena said...

mcm seronok ajer nabila dlm kolam bola tu..lama2 nabila akan ok kot..

harap nabila cpt sembuh tau dr demam..

Jiey^Mien said...

wahh.. bestnya nabila ada pool ball.. ian pun ada gak.. tapi mama tak pasang lagi.. mama kata, pasang kat umah baru nnt.. =)

ian ms memula masa kat pool ball kat terapi pun nangis.. sungguh tak hero! :P

nabila, cepat baik yea.. ian pun tak ok lagi.. =(

iNa said...

demam ke??
alahai..
moga cpt sembuh ye nabila syg...

leadleedeea said...

comel jek nabila kat dlm pool ball tuh..hehe suke tgk..mummy lead doakan nabila cepat sembuh k sayang?

Noina said...

zh-ena : tu ah..mula2 je nangis..yelah demam2 masuk ke situ..maunya tak nangis..hehe..

Jiey : Ian tak sihat lagi ke Jiey..emm..Nabila baru je ok..huhu..penatnya ibu semalam..tak tido..Nabila asyik merengek je..Ayah Nabila dah tido tak sedar dah..penat..huhu.Thanks yek Jiey..kalau takde pool t mmg takde la nak beli bola tuh..hehe

Ina : haah.semalam..tapi ni dah ok dah..tinggal selsema je tak ilang lagi..

Lead : terima kasih auntie Lead..Alhamdulillah..Nabila dan nampak ok sket banding smlm..hehe..kolam tu dah main banyak kali baru dia diam..hehe..

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

cian la nabila demam..
nabila cepat sembuh ok..jadi good gurl..

Liana said...

Noina...Bestnya bola2 tu... kalo Husna dapat...mesti dia suka...La...Nabila demam lagi yer...Cepat sembuh yer... :)

SyahNur said...

sy pun berangan nk beli bola-bola ni utk my kids , tp en.ayah menjadik pengahalang utama.. dia kate umah kecik, x leh nk beli mainan sesuka hati, x de ruang.. huhu.. tggu la beli umah besar nnti..

semga nbila cepat sembuh erk! budak2, mmg kerap x sihat..

naurah makwa said...

demam ker?cian nabila..taking care k..

Noina said...

Yanadzul : tu ah..nasib baik dah ok..hehe..tiba2 je demam..panas kan skrg nih..!

Liana : hehe..ala..untuk terapi..hehe..saje nak kasi Nabila main2..Klu Husna nak main pun bleh..nanti leh datang umah acik Ina..leh main2 skali ngan Nabila..baru ada geng nak main..hehe..

Syahnur : Umah ina kat Rawang pun kecik gak..makan space banyak..tapi ina beli gak..hehe..ayah dia mula2 tak suka..tgk anak dia main elok jer dia diam lah..haha..!

Naurah makwa : tu ah..musim skrg nih..takut tul kalau panas sgt..huhu..

SuRiA said...

biarlah rambut dia lebat tomei sesuai ngan muka dia yg gebu tu