04 May 2009

Sambutan Ulang Tahun Nabila dan Sarra yang pertama..

Ahad lepas (3/5/2009)..aku adakan majlis kecil-kecilan sempena menyambut kelahiran Nabila dan Sarra yang pertama..Sengaja aku dan ita adakan serentak..sebab kami berdua dah niat nak buat sama-sama sebenarnya..Dan akhirnya rancangan kami berjalan dengan lancar semalam..Alhamdulillah.. Sesudah bacaan doa selamat oleh salah seorang jiran aku..kami semua menyanyikan lagu 'hepi besday' pada dua orang kenit ni..comel sekali..dan aku jemput ramai kanak-kanak yang semuanya kanak-kanak dai flat umah mak aku ni..demi memeriahkan suasana..Dan kedua-dua anakku ini gembira sekali..
Majlis diserikan dengan kehadiran saudara mara aku dan jiran tetangga yang banyak membantu mak aku menyediakan semua juadah..hehe..mcm raya pun ada nih..Nabila yang sepatutnya demam aitu..terus sihat tgk ramai 'kawan2' nya datang..dan kawan baiknya..Sarra ada bersamanya..
Dan aku sangat2 gembira bila Jiey..mama pada Rayyan..datang majlis kami..Akhirnya kami bersua muka..Nabila dan Sarra..bukan main suka lagi bila Rayyan baring sebelah mereka..hehe..Sian juga pada Jiey dan suaminya..Suaminya baru pulang dari 'outstation' dan terus ke rumah aku..Thanks Jiey..maaflah..umah ina mmg tinggi..termengah2 naik ke umah mak ni..dan terima kasih untuk hadiahnya..hehe..bleh la Nabila berenang2 ngan kolam barunya..hehe..
Dan juga kawan aku masa belajar di Adtec dulu..Midah..juga datang bersama babynya..Aishah..dah tembam skrg..dulu masa pantang aku tgk kecik lagi..ni dah berat agaknya dlm 5 kg..kuat minum susu kata maknya...hehe..takpe nak..janji sihat...
Apapun segalanya berjalan dengan lancar..Meriah sungguh..Dan niat aku hanya satu untuk kedua-dua anakku..Moga mereka sentiasa sihat dan cepat-cepat sembuh..Dan rasanya Ita pun begitu jua..Kami cuma mengharapkan apa yang terbaik buat anak kami..Dan sekali nyawa aku di kandung badan..akan aku curahkan segala kasih sayang aku pada kedua-dua anakku ini.."Ibu sayang sangat Nabila dan Sarra..Ibu cium sket yek..muahhhhhhh...Selamat Hari Lahir Sayang.."

Nabila sedang bersiap sedia untuk besday nyer..sedang menunggu kembarnya..Sarra deboks!

Besday kek Nabila dan Sarra...yummy!


Kek dari ummisarra..sedapnya..ibu suka sangat..terima kasih acik ita..sayang plak nak makan!


"Sarra apa kabar?semalam Nabila kena balut lagi..sakit la Sarra..Cantik la Sarra pakai baju yang ibu Nabila beli..Legging yang ummi sarra beli pun cantik.Mesti orang geram tengok kita kan.." .Agaknya tu la dorang cakap2 kot..hehe..mana nak tau bahasa baby...


Ramai yang terkejut ngan 'kembar' kami..hehe..saje nak buat surprise kat makcik2 aku..semua terkagum sekejap la..hehe!

Ibu dan Ummi yang ceria!


Ready nak potong kek..hehe..!



Ian diapit oleh 2 gadis canti berbaju putih..hehe..Ian..pilih la yang mana satu..nak dua2 pun boleh jugak..Nabila pun mulala tuh..klu lelaki yang baring sebelah dia..gatai yek anak ibu ni...


Sarra yang tertido kepenatan..



Nabila pun sama tido..mmg kembar sungguh!



Nabila..dorang semua ni kenapa kerumun kat kita yek..tau la kita ni comel kan?


entah bisik apa lagi anak aku berdua ni..



Ian dengan Ummisarra..

Mama Ian dengan Sarra deboks...


Nabila dan ibu..punya la susah nak amik gambar si kecik ni..

*Gambar masa tengah potong kek tak cantik la dari kamera aku..emm..nak kena mintak kat ummisarra ni...

14 comments:

zh-ena said...

selamat hari jadi nabila..blh bagi add?? mcm nak bg present kat nabila la :D

EMAIL ENA : zarena_kundang@yahoo.com

LoVEaQshA said...

'Selamat harijadi Nabila syg'..
Nape Ina xgtau zura ina wat jmuan utk nabila,mgu lpas zura lik gmbk lau thu leh g..
Teringin sgt nk jmp nabila,nti ina bg add yer.
Nk pos prezen..
Ina bg kt blog zura pn xper..

AiYa said...

aah la mcm kembar. ceria ja nabila. cantik ummisarra punya kek. Ian cam memalu jek. ehehhe

~mamazahra~ said...

tomeinya nabila & sarra...
seriyes cam kembar...
selamat hari jadi both u!

~~zuraiwan~~ said...

salam....slmt hari lahir buat Nabila n Sarra.....semoga pjg umor, dberkati oleh Allah..amin...

Liana said...

Selamat hari lahir yer Nabila...
nanti bagi add kat ummi boleh?
bagi kat sini yer...
manjakusayang@ymail.com

Noina said...

Aiya : emm..mmg kembar..semua mcm terkagum jap tgk dorang nih..muka seiras..tapi mak ayah lain2..hehe.. terima kasih acik Aiya..emm..kembang semangkuk dah budak berdua ni klu dapat baca semua ni..hehe

Mamazahra : terima kasih mamazahra..hehe..cantik jelita..hehe..

Liana : terima kasih mama liana..nak add ker..nanti ina email yek..

MaMaQaYPo FaMiLy said...

CANTIK betul Nabilah & Sarra!! Ian lak tersipu2 di apit Awek CUNZ...

HAPPY BIRTHDAY TO ALL OF U!!!

Putra Mama said...

hepi buzdayy nabila n sara...

ita zakaria said...

hai ibu nabila...maseh terasa2 lagik kehangatan aituh..hehe. ummi sarra nih lambat sikit nak update blog..plus, intenet cam hampeh sikit! geram gak nih...

ummisarra nak amek kesempatan pada readers2 yg komen kat blog ina nih, yg mane ade wish utk sarra gak...tenkiu yer kawan2. mudah2-an doa kalian akan dimakbulkan. sememangnya kami; ummisarra & ibu nabila...sentiasa mahukan anak2 kami membesar sehat. amin...thanx yer..

~Cinta Cukulet~ said...

salam kak, first time masuk blog akak dan baca kisah nabila...tersentuh hati saya..semoga akak sekeluarga tabah menghadapi ujianNya, dan utk Nabila..selamat hari lahir sayang :)

Noina said...

MamaQaypo : Terima kasih mama..Nabila ngan Sarra mmg suka tul dok sebelah Ian..yelah lain2 jantina..

Putramama : terima kasih putra mama

ita : hehe..apa lagi cepat2 la ummisarra update blog tuh..hehe

Cinta cukulet : salam perkenalan..terima kasih sudi menyinggah blog Nabila..terima kasih atas doa adik..akak amin kan yek..Amin...!

Nur Syazwani Mustafa said...

nabila ikut kecomelan ibu nya.....sguh comel!!!!

Noina said...

wani : jgn puji ibu dia..nanti kembang..abis la..hehe..

Featured Post

Kronologi Kisah Yasmin Nabilah..

Assalamualaikum.. Lama betul nak menaip satu-satu entry.. Maaf la yek.. memang tak berkesempatan. Sekarang memang tengah busy nak final...