25 January 2011

Adik..ibu rindu kamu!!

Petang jam 5.30 tadi,aku selamat tiba di Kuching.Penat + kepala pening sebab plane tadi asyik bergegar je. Di tambah pula badan yang letih setelah bertungkus lumus selama 2 hari menyiapkan kerja-kerja di Arkib Kota Kinabalu..Stress bekerja tapi malamnya kami enjoy dan sempat jugak bershopping di sana.

Untuk di Kuching juga sama bebann kerjanya dan aku dapat rasakan ianya lebih hebat dari KK. huhu..Sabar jelah!!

Rindu pada Nabila memang tak tertanggung. Saban malam aku menelefon mak bertanyakan Nabila. Dan anak itu memang bijak! Tersenyum bila mendengar suara ini dihujung talian. Bak kata..suara ini yang dirindui Nabila.

Tadi neneknya report..Nabila agak riuh mulutnya patang tadi. Asyik menyebut "uuuuu..wwuuuuu" . Agaknya pelik kenapalah dah lama tak ke sekolah dan tak naik kereta pagi-pagi. Alahai dik..tungu ibu balik hari khamis ni yek. Nanti kita gi jalan-jalan.Ajak nenek dok depan rumah ek..

Serius dik,ibu dah rindu giler kat adik..nanti kita jumpe khamis nanti ek..

11 comments:

Azma said...

Cian ina..sabor ye.. Nabila pun mesti rindu tu.. Agaknya sebut "uu..wuu.." tu panggil ibu kot..

Bicara hati ibu aisya said...

xlama dah tuh.2 ari jer lagi.Sabar yer ina.nabila pun dah tentu xsabar-sabar nak tunggu ibu balik

ieda said...

esok dah khamis...sabar ya ibu..

Kerikil Kehidupan said...

huhu..akak pernah rasa...rindunya tak tertanggung...byk ke beli ole-ole dari sabah??

Jue-Isteri_Ibu said...

lagi beberapa jam ina dah dapat melepaskan rindu kat nabila..

Min said...

nabila pun mesti tak sabar nak jumpa ibu...

Yasmin Nabilah.. said...

Kak Azma: haah kak..dia panggil ibu..huhu..

Yasmin Nabilah.. said...

ayu : 2 ari bagaikan 2 tahun..huhu..rindunya kat Nabila ayu..

Yasmin Nabilah.. said...

kak ieda: tak sabar..rasa mau berenang laut china selatan nak jumpe Nabila..

Yasmin Nabilah.. said...

kak nanie: huhu..takdelah banyak sangat kak..pasal kena beringat gak..beg tak leh lebih 20 kg..huhu..yang nak pegang kang tak leh berat2 sgt..tak terbawa nanti..hehe

Yasmin Nabilah.. said...

Jue: tinggal beberapa jam pun tak leh tahan dah jue..lama nar tinggalkan dia..huhu..

Featured Post

Kronologi Kisah Yasmin Nabilah..

Assalamualaikum.. Lama betul nak menaip satu-satu entry.. Maaf la yek.. memang tak berkesempatan. Sekarang memang tengah busy nak final...