24 November 2011

Crochet & Felt bila bergabung....

Sebenarnya dah 3 hari saya cuba menyiapkan crochet ini. Almaklumlah..bukan pandai mana pun lagi.. Tapi dah gila crochet punya pasal..belasah jelah ek..hehe..


15 bijik crochet semuanya..Tapi ni belum kira yang kelopaknya tak menjadi..Agak-agak dah berpuluh kuntum bunga saya kait..hehe..

RM 3.50 each.. ( beli banyak boleh murah dan saya bagi free paperbag ok)

Memandangkan pembuatannya agak susah sedikit, maka harganya pun boleh tahan jugaklah kalau nak dibandingkan dengan harga snap hair clips yang menggunakan felt. Tapi selalunya pun bila orang beli, sure saya akan bagi diskaun. Harga tak sama dengan harga yang saya papar di blog. Yelah, saya buat ni suka-suka sahaja. Bukannya sebagai pendapatan tetap pun. Hanya kerana saya minat dengan barangan kraf ini.. :)

Dan saya sudah mulakan kaedah terbaru.. Yang mana bila pelanggan beli banyak dan mahu menghadiahkan kepada orang, saya sediakan sekali paper bag hasil tangan saya sendiri untuk tujuan pembungkusan. Semua ni sebenarnya hasil saya bekerja part time di Memory Lane dulu..Hurm..untung sebenarnya bekerja di gift shop ni. Saya di ajar bermacam kaedah membalut hadiah, buat bunga dari reben, hiasan dan sebagainya. Sampai kan ada customer datang siap nak ambil saya bekerja pulak dengan dia...hehe...

Yang ni ada sepasang je..So, siapa cepat dia dapat ek.. :)

RM 3.50 each

To Puterifariesha : Order awak dah siap ek.. :)  Nanti email kat saya details nya k.. :)

sold outt!!!

1 comment:

LoVEaQshA said...

salam ina,

ada jahit cam bju bby ke,hat,mitten booties ke ada x?
nti zura nk orderla yg clip nie tp xthu bile tp lau ina leh watkn bju ke yg cam zura ckp td yg tue zura nk order cpt..~!hihihi

Featured Post

Kronologi Kisah Yasmin Nabilah..

Assalamualaikum.. Lama betul nak menaip satu-satu entry.. Maaf la yek.. memang tak berkesempatan. Sekarang memang tengah busy nak final...