03 August 2010

Buatku menangis lagi...

Salam..pagi-pagi sudah di pagut sayu. Seorang kenalan dari Indonesia, Husnul telah tag video ini melalui facebook saya.

video

Kesungguhan wanita ini dalam membesarkan anak Cerebral Palsy. Melihatkan tangisannya saja buat hati ini luluh. Saya membayangkan andai saya berada di tempatnya 20 tahun akan datang. Mengusung dan mendukung Nabila. Aduh...tak terbayang rasanya di ruang mata ini.

Andai ada belum melihat lagi..lihatlah. Inilah realiti kehidupan seorang anak Cerebral Palsy. Apapun yang terjadi..si ibu tidak akan meninggalkan anaknya keseorangan. Akan bersama-sama anak itu sehingga hujung nyawanya.

Dedikasi untuk semua ibu-ibu yang punya anak senasib Nabila.. Cerebral Palsy.. Moga video ini menjadi sumber inspirasi untuk semua yang melihatnya........

34 comments:

iCaLoVeZiE said...

:( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

Noina said...

ica: huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!

SyamIda said...

Ina..sedihnya...tak tertahan rasa air mata ni..
mohon untuk berkongsi yer tag video ni...

Zarith said...

sedih...melihatnya.....apa2 pun sabar byk2..insyaAllah ada rahmat di setiap yg berlaku...saya selalu membaca coretan puan....ia dpt menjadikan saya lebih tabah....sbb saya juga seorang ibu kpd sepasang cahaya mata....apa2pun anak adalah anugerah yg tinggi nilainya....

witri said...

tersentuh hati...sebak rasa...menitis airmata...betapa besarnya pengorbanan seorang ibu...menerima anaknya seadanya...moga ina tabah melalui perjalanan hidup bersama nabila...moga nabila cepat sembuh seperti atiq wazif...amin

shaliza said...

kuat & tabah.....spechless:-(

Pnut said...

Ya Allah. teresak-esak akak depan laptop ni...
Ya dimanakah si ibu dapat kekuatan sebegitu besar??
Maha Suci Allah.. dicipta satu kasih sayang yang tidak bertepi..
will share it at my blog...

Pnut said...

Ya Allah kat mana ibu ni dapat semua kekuatan ini..
Maha Suci Allah, diciptakan kasih sayang yang sungguh suci..

menangis akak..
will share it kat blog akak juga

Ummi Alisya said...

inaaaaaaaaaaaaaaa!!!!! xleh la tgk! lagik2 kite yang same macam makcik nih. andai paham apa yang makcik tuh cakap, lagik bejuraian air mata nih!!!

harapnya kita dapat jaga alisya dan nabila sehebat makcik nih jaga anak die!!!!!!

sheeedeeeeehhh aaaarrrrr!!!!

Asz said...

Ina ... meraung saya tgk video nih .. walau pon anak saya bkn celebral palsy tp video nih btol2 menyentuh hati ... almaklum ammar pon anak istimewa .. ketabahan seorg ibu membesarkan seorang anak yg cukup istimewa ... huuuwaaaaa!!!

Pnut said...

Ina, boleh tak emailkan akak coding video ni? akak cube cari tak dapat..
thanks...
email akak senangingat@yahoo.com

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

akak sedih .....tak tahu la kalau akak, mampu ke tidak....

Noina said...

Syamida: ni link dia.. :)

http://www.youtube.com/watch?v=1DUomJcrmSE&feature=player_embedded

Noina said...

Zarith : terima kasih sudi singgah blog ini..saya mahu semua merasai nikmat menjaga anak istimewa. Walau perit tampak diluar..namun kami bahagia..kerna mereka adalah anugerah yang paling terindah dlm hidup kami... :)

Noina said...

witri: mmg sedih..setiap kali pasang, setiap tu air mata ini mengalir..terima kasih witri..tak putus2 beri sokongan pada ina dan Nabila.. :) InsyaAllah berkat usaha, Nabila mungkin akan pulih nanti..

Noina said...

shaliza: betul..walaupun umurnya wanita itu mungkin sebaya dengan mak ina..huhu..

Noina said...

Kak Pnut: kak..ina dah email dah link video nih..mmg sedih kak..lagi2 kita senasib dengan dia..terbayang2 andai ina di tempat dia nanti.. mmg sayu.. :(

Noina said...

ita: huhu..ina pun tak sanggup nak tgk..sedih sgt..dok terbayang2 andai kita di tempat dia nanti.. tulah..harapnya kita boleh jaga anak seperti wanita tu kan.. :(

Noina said...

Asz: betul..ina tgk video ni depan suami. dia sendiri pun tak sanggup nk tgk. ina lagilah..dah berjurai2 air mata depan pc nih..huhu..

Noina said...

ka mfiza; tulah..setiap2 orang lain2 dugaannya..huhu..

nieda said...

sedih tgk..harap tabah menerima dugaan maha hebat

iva saionji said...

salam kak....air mata saya tanpa segan silu menitis dan mengalir laju...walaupon saya belom dikurniakan anak lagi tapi saya dapat memahami perasaan wanita itu dan juga kakak...saya doakan akak terus tabah yea dalam menghadapi dugaan dan ujian dariNya...moga ade sesuatu yang baik disebalik segalanya...amiin...salam kenalan yea...saya mohon berkongsi video tersebut...

Mayyonnizz said...

ina semalam ayu tgok..xleh nak komen..hari nih tgok..mmg tak terkomen.... bila tgok videotuh ayu nampak ina... ina yang tak mudah putus asa!!!!

fatoanh said...

saya sedih-sayu-sebak..sume ada...salam perkenalan dr saya dan keluarga..semoga awk terus tabah dan tabah dan tabah yer!!!!

Noina said...

nieda: Insyaallah..berkat doa semua..termasuk nieda..saya akan cuba kuat untuk Nabila... :)

Noina said...

iva: boleh..apa salahnya..amik la.. :) terima kasih atas sokongan.. :) salam perkenalan..

Noina said...

ayu: huhuu...sedih ayu..betul...terasa mcm kit pulak yang ada dlm video ni..huwaaa....!

Noina said...

fatoanh: salam perkenalan..terima kasih.. :) mmg sedih tgk video nih.. :(

Azreen Hadin said...

Salam semua..terharu...amat2 terharu & bangga dengan pengorbanan ibu tersebut...sabgi seorg ibu dpt saye rasakan keikhlasan wanita ini menjaga anak sedemikian..semoga pengorbanan nya diterima..buat si anak...kamu telah mempunyai seorg bidadari yang tak mungkin akan kamu temui dimana2 sebaiknya..

Miss Fadhilah said...

terharu tgk vdeo ni...
andai sebegini keihklasan pgorbnan ibu2 yg mempnyai anak2 istimewa amanah Allah,insyaallah syuga milik ibu dan ayah....

mamazana said...

salam ina....

i'm specchless....
zana tahu, ina adalah seorg ibu yg sgt tabah!!! Bertuah Nabila.....

Azma said...

Akak terlepas entry ina yg ini.. Sayunya hati akak melihatnya.. Tak boleh tgk sampai hbs.. Smg ina tabah selalu ye..

mummyASH said...

berhujung minggu bersama anak-anak, baru lepas tadi memarahi si abang kerana terlalu lasak tapi kemudian terjumpa blog & posting ini...aduh..terlalu sayu hati ini, rasa menyesal tak sudah memarahi anak...betapa seorg ibu ini terlalu kuat menghadapi dugaan hidup, jika dibandingkan dgn saya yg tercabar hanya dgn karenah biasa kanak2...sungguh rendahnya tahap kesabaran saya & betapa tidak bersyukurnya sy dgn anugerah Allah ini....

izin share video in dlm blog....

Mamachia said...

salam. sedih rasanya melihat video ni..
saya juga merupan ibu kepada anak angkat CP yang saya jaga sepenuhnya..sekarang anak angkat saya berusia 8 tahun..
jika sebelum ni dia tidak dapat jalan dan makan dengan baik..sejak saya menghantarnya kepusat penjagaan ia sudah bole jalan dan makan dengan sudu..

Featured Post

Kronologi Kisah Yasmin Nabilah..

Assalamualaikum.. Lama betul nak menaip satu-satu entry.. Maaf la yek.. memang tak berkesempatan. Sekarang memang tengah busy nak final...