Featured Post

Kronologi Kisah Yasmin Nabilah..

Assalamualaikum.. Lama betul nak menaip satu-satu entry.. Maaf la yek.. memang tak berkesempatan. Sekarang memang tengah busy nak final...

13 July 2009

Aku jatuh tangga lagi..

Assalamualaikum..betapa cuainya aku hari ini.Hari ini merupakan perhimpunan rasmi di Jabatan aku.Dan aku dikehendaki memperkenalkan diri di khalayak ramai termasuk depan Ketua Pengarah aku.Dan aku orang pertama yang kena naik ke pentas.Mulanya aku memang nak bikin 'slumberland' jer.Alah nak malu apa kan..Tapi dalam hati aku dah terdetik akan jadi perkara yang tak diingini.Pasal aku ni memang jenis kalut sket.Masa aku naik tangga dan beri ucapan serta pengenalan diri..semuanya baik-baik belaka. Tah macamana selesai aku nak turun dari pentas...

"gedebukkk...."(mcm nangka busuk).

Sekali aku terasa aku dah terduduk atas tangga.Tangga pentas tu taklah tinggi..ada la dalam 3 anak tangga. Alih-alih aku dan terduduk dan punggung -aku tepat-tepat kena bucu tangga..Sakitnya hanya Allah sahaja yang tahu.Nasib baik aku dilindungi oleh tiang dewan.Tapi gamat sekejap la dewan.Budak-budak semua dok ketawakan aku..Aduii....bikin malu depan KP je tadi..huwaaaa..

Aku try nak bangun..Tak boleh seh...sakit giler..dah rasa berdenyut-denyut. Pengacara majlis terus pegang tangan aku.Dia kata " selipar licin ye"..terus dia tunjukkan pintu keluar.Aku keluar dan terus masuk ke tandas.Ingat nak tengok ada luka ke tidak.Tapi tak nampak.Pasal tepat-tepat kat punggung..Menahan sakit jelah.

Lepas tu, takkan nak masuk balik ke Auditorium kan.Malu seh..terus aku balik ke cawangan aku..berdenyut rasa tak ingat la..Kemudian aku terus buat kerja-kerja aku.

Selesai perhimpunan..budak cawangan aku semua balik ke pejabat. Semua tanya kat aku ok ke idak.Malunya yang amat..buat tebal muka je la..hehe.

Tengahari..kawan-kawan semua ajak makan.Aku terasa ngantuk sangat,pasal mungkin letih pasal jatuh tadi kan.Aku mulanya nak tidur kat meja je. Tapi makin lama pinggang ni makin sakit. Lastnya aku cakap ngan CC aku dan pegawai aku, nak minta izin ke klinik. Risau gak..takut tulang retak ke apa ker..

Sampai je rumah, mak ngan ayah aku terkejut. Ingat aku balik pasal nak bawak Nabila ke fisio. Aku cerita la yang aku terjatuh kat pentas. Mulanya ayah nak bagi ubat dia. Aku cakap la aku nak amik time slip. Nak check ok ke idak.Nabila mulanya aku nak bawak dia.Tak jadi. Pasal mak kata aku bukan larat sangat. Memang betul pun. Dah sampai rumah ni makin menjadi pulak sakitnya.Aku tgk cermin, sekali lebam dan bengkak la..huhu..sakitnya..!

Aku gi klinik, siap x-ray lagi.Nasib baik tak retak.Doktor kata pungung banyak isi, susah nak retak.Ada ke patut. Klu retak camner. Tapi dia buat gak x-ray tuh. Yelah takut dipersalahkan nanti. Aku lupa nak cerita. Aku ke klinik Rawang. Alang-alang nak gi klinik panel abg, aku leh tgk abg sekali, Abg pun tak sihat. MC arini. Plak tu dia kata dia sakit punggung gak...huhu..apahal lak ni..Laki bini sakit punggung..hehe...

Selesai semua urusan, aku balik ke KL balik. Abg pun aku tengok makin sihat. Rindu kat aku kot..hehe..

On the way nak balik, aku dengar Hot FM, dengar topik kat Borak Jem..hehe..topik pulak kena mengena ngan aku hari ini. "Insiden yang memalukan yang pernah berlaku dalam diri anda"..huwaaaaa..nak nangis pun ada..nak ketawa pun ada..apsal la hari ini semua berlaku mcm dirancang pulak..huhu..Rasa nak tepon je Hot FM, tapi tgh drive. Plak tu punggung ni sakit lagi..huhu..dengar je la..hehe..

p/s : Moral of the story, jangan gopoh gapah sangat.Kadang-kadang firasat dan gerak hati kita ni kdg2 betul..huhu..nyesal tak bagi budak-budak ni cakap dulu kat pentas. Napa la mesti aku dulu..Benda nak jadi kan..nak wat camner.hehehe.

15 comments:

ai said...

la..camne leh jatuh? isk..sib bek tak retak tulang..len kali hati2 tau :P

leadleedeea said...

siannye...mesti sakit tuh...lead pon penah jatuh tangga....memang azab plus lebam2~! rest je ye kak..

Kerikil Kehidupan said...

Huish..dasyat gak citer ina ni..akak tak pernahla kena eksiden mcm ina ni..tapi tgk org pernahla..sian..Pepun sabar ye na..Jgn gerak byk sgt, nanti payah pulak surut bengkak tu..dr tak bagi mc ker?..Tapi lucu gak bila ina tulis punggung byk isi..akak pun byk isi gak..he..he..org kata bumper bsr..salam sayang buat nabila jugak...

miemiey said...

ala...ciannyer ina kan..bnda dh nk jdi nk buat cam ane..akak kasihan gak kat ina..mesti malukan.tapikan lama2 nti kisah malu bg ina mgkin akn jdi peristiwa lucu dlm idup ina.sabar yer...

ibu_arifa said...

kesian nyer kat kak ina, terjatuh depan org pulak tuh.. mesti sakit bila kena bucu tangga tuh.. lain kali kak ina hati2 yer bila turun tangga..dah kali ke 2 kan..

Noina said...

ai : entahlah..sedar2 je dah terduduk kat tangga..pastu dengar org ketawa..hampeh betul..huhu..

Lead : tu ah..sakit ni mmg sakit..malu pun ada..huwaaa..

Kak Nanie : hehe..memang dasyat pu..benda nak jadik kan..doktor tak bagi pun..kedekut...punggung banyak isi pasal badan mkin naik.Tapi nasib baik banyak isi.klu tak mau retak punggung ni kak..

Miemiey : memang malu..huwaaa...tapi mmg betul..rasanya pasni mesti dorang ingat kat ina kan..hehehe..

ibu_arifa : betul2..dah 2 kali dah..untuk tangga la..tapi ada lagi yang lain..ada satu kes tu..kat pejabat kementerian.leh lak ina terjelepuk depan bilik pegawai pulak..huwaaa..malu seh..apa la nasib ni..asyik jatuh jer..:(

cmba said...

isk..isk..isk...kene Extra Carefull tau..bahaya jatuh2 nie..mayb sekarang tak ape2..tapi akan dtg..bile dah berumur..semua sakit balik...take care k...

zh-ena said...

kira nie dh kali ke dua la kan jatuh tangga..
next time lebih hati2 yea ina..

Suhaila Mohd Nasir said...

Alahai kesian nye...kira awak pun cam saya gak..cepat kelam kabut....nanti kena tuam tempat bengkak tu..

Noina said...

cmba : tu ah..tanya doc semalam..dia kata klu ngandung yelah effectnya..tapi takut gak ni..riso effect masa tua2 nanti kan..huhu..

zh-ena : tu ah..mmg la nak hati-hati..tapi benda nak jadi kan..plak tu..mmg siap ada rasa serba tak kena je..rasa mcm nak jatuh..sebelum nak naik tuh.Tak sangka betul2 jadi..

Suhaila : hehe..sama spesis la kite..hurmm..susah gak nak tuam..pasal tepat2 kat blakang..tangan plak pendek nih..badan tembam sgt.heheh..

iNa said...

alahai ina....
sakit tue....

en_me said...

siannyerr jatuh ghitewww..

mirah said...

moga cepat sembuh tu? dapat mc ke?

Noina said...

ina : tu ah..aduii..mmg sakit..cerita pasal ina jatuh ni berlarutan sampai seminggu agaknya kat opis..huhu..malunyer..

en_me : tu ah..mmg teruk..malu tak usah cakap la..huhu

mirah : tak pun..doc tak bagi..dia ckp takde apa..ok..tapi nak duduk still lagi sakit..huhu

ummu Masyitah said...

Tak dapat dibayangkan, rasa sakit dan rasa malu.macam mana sekarang dah ok ke?
saya pernah juga alami cenggini lepas beri ucapan gaks.hi hi.malu amat.