12 October 2011

Berdiri lah sayang...

Hurm... 2-3 malam ni lepas mandi, saya mesti berdirikan Nabila di sisi katil. Agak lama juga tak buat aktiviti sebegini. Kat sekolah pun Teacher Sheyla pun  rajin berdiri kan Nabila kat tepi meja..

Memandangkan standing frame dah takde..makanya saya gunakan alternatif ni..Sebab nak rapatkan semula tapak kaki Nabila yang menjengkit (eh betul ke spelling nih?) Hurm..Nabila memang ada masalah tapak kaki menjengkit. Tegang je urat betis kalau pegang. Huhu..


Bila dah pegang punggung, tekan sikit rapat ke bawah, mesti ok..Kemudian..bila Nabila seronok, sure dia jengkit lagi kalau berdiri. 2 hari lepas, saya cuba memegang tangan Nabila. Tak sangka pula badannya nampak tegak bila berdiri. Selalu senget je pinggang tu..Kemudian Nabila senyum-senyum. Agaknya sukalah tu orang berdiri kan dia..

senget je pinggang tuh..huhu..pinggang saya tak kuat lagi ibu...

Moga anak ini terus maju lagi..Amin..Kita cuba sama-sama yek dik.. :) InsyaAllah...

7 comments:

iDa DgN aNaKnYa aLoNG said...

chayokkk nabila...acik ida yakin nabila boleh berdiri kuat suatu hari nanti..

MaMa ArIaNa.. said...

nabila mesti boleh...mama doa kan nabila akan jalan dlm masa terdekat nie...amin...(",)

senyumm said...

gudluck nabila!kuatkan semangat

eRaY said...

insyallah nabila akan tegak berdiri, berjalan, berlari.....:)

Pnut said...

Bravoooooo... tepuk tangan.. pandai Nabila...

Jue-Isteri_Ibu said...

Ina, cuba ina ramas kaki nabila masa waktu mandi, dari pangkal peha ke buku lali. Dulu ainie pun cam menjengkit sikit, dah dah selalu wat alhamdulillah, dak ok sbb klu ikut m.cik indonesia tu, waktu mandi, urat lembut sikit. tapi jgn ramas kuat2, manja2 gitu.. apapun nabila memang boleh!

SURIA AMANDA said...

go Nabila go..i know u can do it dear...

Featured Post

Kronologi Kisah Yasmin Nabilah..

Assalamualaikum.. Lama betul nak menaip satu-satu entry.. Maaf la yek.. memang tak berkesempatan. Sekarang memang tengah busy nak final...