16 October 2011

Terkenang kisah dulu...

Tadi, saya melihat wajah Baby Sofea, bidadari hati Mazni Sahabudin di dalam pool. Pool nya begini..

Kalau ada yang minat boleh ke website ni.. :) Mambobaby

Comel je baby Sofea dok dalam pool tuh. Putih melepak. Kaki siap gerak-gerak dalam pool. Bijak betul. Sikit pun air mata tak keluar. Kata Mama Mazni, nak test sama ada Sofea boleh main atau tidak dalam pool ni. Hurm..bila tengok Baby Sofea rileks je dalam pool tu . Apa lagi Mama Mazni, beli jgn tak beli..hehehe..

Bila tengok semua ni, saya teringat kisah Nabila. Rasanya saya pernah buat entry tentang kisah Nabila yang takutkan air. Tak ingat pula entry yang mana. Malas nak review!!

Sekarang ni, sejak di IMC, dan every week ada hydrotherapy (kalau hujan kelas hydro dibatalkan..) Nabila dah ok kalau celup dalam air. Kalau dulu, jangan kan kolam renang, dalam bilik air pun macam berperang...hehe.. Menangis takutkan air. Padahal mandi air panas.

Kelas hydrotherapy Nabila setiap hari Selasa. Teringin nak ambil video bila dia berenang. Nak tinggalkan kamera kat teacher dia, tapi kamera adik pakai pulak.huhu.. Pernah tengok video dari kamera Ummi Alisya, seronok pulak tengok Nabila berendam. Nampak macam ok je..hehe..

Dulu pernah ada kolam ni...

Tinggal kenangan jelah kolam nih..dah bocor..huhu

Tapi tengoklah aksi Nabila....

Muka sememeh jer..huhu...

owh..rupanya nak suruh ayah pakai pelampung gak..hahaha!!!

Hurm..sekali jelah guna pool ni..Last nak kemas, bocor pulak..huhu.. tak tau camner nak tampal balik. Bocor sikit je..

Bila tengok Baby Sofea main dalam pool tadi, macam nak beli pulak pool  tu.hehe..Tapi sure kena bebel dengan ayah Nabila kalau nak beli nih.Huhu.... Nasib baik kat school memang dah ada hydrotherapy. Kalau tak, memang dah sambar satu. Tapi kat sekolah, sekolah punya hal la kan.. Ni kat rumah.. apa salahnya..? Ayah Nabila..jom gi Toy's R Us!

Tadi borak-borak dengan mak pun, dia perasan Nabila sekarang mandi dah tak menangis dah. Kalau tak suara dia lah yang dengar menangis kat tingkat 4 tuh. Huh! Kuat kan. Dekat parking pun dah boleh dengar suara Nabila.

Alhamdulillah. Kini Nabila dah tak menangis lagi bila mandi. Berkat doa semua dan usaha tak putus-putus demi Nabila.. :) Syukur.. :)

2 comments:

Tika said...

Ina.. gi kedai beskal.. tampal cam tambap tiub beskal.. lama sket tahan. Kami tampal ngan pelekat binding tu.. kuat tu kuat.. tapi lelama tercabut gak haha.

ieda said...

bestnya mandi kolam..tapi nampak cam abahnya yg enjoy lebih..hehehe

Featured Post

Kronologi Kisah Yasmin Nabilah..

Assalamualaikum.. Lama betul nak menaip satu-satu entry.. Maaf la yek.. memang tak berkesempatan. Sekarang memang tengah busy nak final...