29 October 2011

'Office ' di rumah....

Wah..kalau office kat rumah kan best..Saya tak terkejar-kejar untuk punch card..Tak kena marah dengan bos..atau saya masuk kerja ikut suka hati saya.. :)

Hurm..dah lama impikan begini..Tapi bila difikirkan agak susah untuk direalisasikan. Mustahil sebenarnya.. Namun kalau usaha tak salah kan...

Ala bukan apa pun, saja nak tunjuk office kecik saya..

Bilik kecil yang asalnya stor barang-barang. Last jadi bilik ILHAM KREATIF saya..(huh..kreatif ke? muahahaha..) - Sila abaikan baju yang bergantungan tuh. Tu bukan baju yang saya jahit ok..Almari semua dah full..Incik Suami komplen palang almari asyik runtuh je dek menahan baju yang banyak.. Dah macam kedai baju pun ada..huhu..Alamak..botol TF pun ada..pasal ada cerita pasal TF kejap lagi.. :)

Meja jahit dan dibawahnya barang-barang kraf saya..Felt yang banyak tu untuk buat cenderahati perkahwinan adik saya.. :) Suka sangat meja nih..Berbaloi-baloi beli khas untuk saya memotong kain.. :) Takdelah sakit pinggang bila memotong kain.. :) -meja bersepah, tengah dok potong kain untuk baju kurung saya sendiri..

Mesin jahit kesayangan saya..huhu..bukan senang tau nak mintak kat Cik Abang belikan mesin nih..Harus digunakan sebaik mungkin.. :)

weeee..cik button saya..penuh.. :) Ni semua stok untuk cenderahati adik..saya suka drawer nih.. :) Owh ya..saya sedang tunggu cik abang belikan drawer seperti ini lagi..Semua dah penuh..Nak cari drawer yang besar sket.. :)

Bilik kerja bersepah, standardlah kan..klu tak bersepah bukan bilik kerja namanya.. Disinilah saya menyibukkan diri dengan kerja-kerja peribadi saya.. :) Saya sukakan semua ini.. :)

Owh lupa, pagi tadi saya menerima satu bungkusan. Dah lama saya nantikan bungkusan ini. Transfer Factor, supplement untuk Nabila.. Harga? Kalau beli banyak dapat lah RM150. Fuhhhhhh semangat!! 60 bijik je dalam botol nih...

Moga kesihatan Nabila terus baik selepas ini. Ramai dah yang suruh saya beli.. Dengan harganya, berfikir panjang saya untuk membelinya. Bila mengenangkan Nabila yang sering sakit sejak kebelakangan ini, saya harus mencubanya. Pejam mata jelah ibu keluarkan duit untuk beli supplement ini. Demi Nabila, saya rela korban segalanya....


5 comments:

Naura said...

semoga berjaya merialisasikan impian u dear.naura doakan..amin..naura pun berhasrat untuk bekerja di rumah sahaja.heaven rasanya bila dapat berada dirumah,kemas2 umah,memasak untuk suami n anak2.tak perlu terkejar2 ke opis,attend meeting,pikirkan masalah kerja dan tjawab pada masyarakat..hehe..
betul2 freedom kan?bila la impian tu akn tercapai..aduh,kena usaha lebih lagi..for u too dear.

Rosie Posie said...

transfer factor ni bagus... doctor pun advise..moga nabila semakin sihat yer! btw... admire gilerrrrrrrrrrrrrr buttons22 tu!! cantiikkkkkk

MaMa ArIaNa.. said...

semoga ina terus berjaya...nabila terus sehat....amin...^_^

...mommy jue... said...

bestnya pandai jahit....

Love... said...

salam dear...
camner progress nabila ngan TF.
ilham baru jer mula TF.
harap2 mereka lebih sihat

Featured Post

Kronologi Kisah Yasmin Nabilah..

Assalamualaikum.. Lama betul nak menaip satu-satu entry.. Maaf la yek.. memang tak berkesempatan. Sekarang memang tengah busy nak final...