Featured Post

Kronologi Kisah Yasmin Nabilah..

Assalamualaikum.. Lama betul nak menaip satu-satu entry.. Maaf la yek.. memang tak berkesempatan. Sekarang memang tengah busy nak final...

25 April 2009

oxygen therapy?

Entry kali ini..Ina ingin sekali minta pendapat kawan-kawan..Ada tak sesiapa yang pernah mendengar tentang oxygen therapy? Menurut jiran ina..bagus untuk kanak-kanak CP..jika sesapa ada maklumat mengenainya..boleh komen nanti..sebab jika rawatannya bagus..ina akan cuba..ina tak dapat la maklumat berkenaan terapi tersebut.Yang dapat cuma rawatan untuk dewasa..untuk kanak-kanak ada..ina pernah dengar sebelum ni..cuma tak amik berat pasal dulu berpegang kuat sangat dengan fisio..tapi fisio sahaja tak menjamin kesihatan Nabila akan pulih..kena ikhtiar lain..

Kalau ada sesiapa ada pendapat atau apa sahaja rawatan..bantu ina yek..Mungkin dengan ini ada kawan-kawan yang senasib dengan Nabila boleh dapat info juga..Terima kasih..!

3 comments:

Diarihatiku1976 said...

tak pasti plak.. tapi kalau untuk dewasa ada dgrlah.. abg ipar saya kena diabetis tahap nak potong dah tapi bila buat oxygen tu alhamdulillah ok... 5 kli buat.. sekali buat Rm 500 kat shah alam.

Amalina said...

Salam,
oxygen therapy tu yg hyperbaric O2 therapy (HBOT)? ada pro n cons treatment ni, yg mana membuatkan kami ambil keputusan utk tk buat rawatan ni. salah satunya costly dan hasilnya tidakla begitu byk, jadi kami buat keputusan utk stick dgn fisio dan ransangan di rumah saja. saya boleh kenalkan seorang kawan yg buat HBOT utk anaknya yg CP, atau Pn Fezia, private therapist yg juga punya anak cp dan jlni rawatan HBOT. kalau nk nnt sy emailkan, boleh email sy dulu di amalinaafifi@gmail.com.

Kerikil Kehidupan said...

salam kenal...saya terharu membaca kisah-kisah anda,kerna saya merasa apa yg anda rasa...saya juga ada anak seperti anda...aiman namanya...saya pernah buat rawatan akupuntur di the tole,kl...alhamdulillah,iman byk improve...skrg dia dah boleh menjulur ke depan...tapi tgnnnya blum kuat...cubalah kalau anda nak cuba utk nabila...